O nama

Misija Dobre Hrvatske

Misija poslovne inicijative DOBRA HRVATSKA jest doprinošenje bržem i širem razvoju društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj organiziranim i zajedničkim djelovanjem hrvatskih poslovnih subjekata, jednako unapređenjem aktivnosti u tvrtkama, kao i osvješćivanjem široke poslovne i opće javnosti o DOP -u i održivom razvoju. Društveno odgovorno poslovanje nije cilj, nego putovanje.

Ciljevi Dobre Hrvatske: dobrobit za tvrtku i hrvatsko društvo

 • Dobra Hrvatska okuplja uspješne i dobre poslovne subjekte, osobito u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga, kao i sve one koji primjenjuju načela DOP-a u svojem djelovanju.
 • Istraživanjem prakse DOP-a prenosimo i promoviramo dobre primjere u općoj i poslovnoj javnosti, jačamo njihovu vidljivost, osvjetljavamo putokaze te dajemo poticaj.
 • Potičemo tvrtke na sustavnost u unapređenju i nova vlastita iskustva u DOP-u.
 • Vođenjem registra DOP primjera osiguravamo trajni dokumentirani zapis, svojevrsnu kroniku razvoja našeg gospodarstva i društva.
 • Edukacijom širimo znanstvena, stručna i popularna znanja, svijest o DOP-u i održivom razvoju kao preduvjetima promjena i opstanka.
 • Sveukupnim djelovanjem potičemo konkurentsku sposobnost hrvatskih tvrtki jer primjena održivog razvoja to i jamči.
 • Osvješćivanjem o DOP-u te rastom ugleda tvrtke u javnosti raste i samopoštovanje, motivacija i lojalnost zaposlenika.
 • Omogućavamo poslovno povezivanje i druženje istomišljenika – networking.
 • Isticanjem pozitivne hrvatske stvarnosti podsjećamo na optimizam i otvaranje perspektive: Postoji Dobra Hrvatska!

M.E.P. d.o.o. Zagreb – pokretač i nositelj Poslovne inicijative Dobra Hrvatska

Tvrtka M.E.P. d.o.o, Zagreb, Ulica grada Vukovara 226G, pokretač je i nositelj inicijative Dobra Hrvatska te portala www.odgovorno.hr.

Tvrtka je utemeljena 1991. u djelatnosti poslovne edukacije, nakladništva, distribucije poslovne literature te promocije društvenih vrijednosti. U nakladničkom portfelju ima skoro 100 objavljenih naslova poslovne literature, najčešće hitova, u više dotisaka. M.E.P je objavio knjige vodećih domaćih i svjetskih stručnjaka za menadžment, marketing, komunikaciju i slično.

U sektoru edukacije M.E.P. je od 1992. do danas organizator višemjesečnog ili godišnjeg usavršavanja, seminara i radionica u mnogo poduzeća RH i BiH.

Od 2004. godine u sastavu poduzeća je i Hrvatski centar poslovne knjige, prva i najveća poslovna knjižara u Jugoistočnoj Europi s ponudom stručnih, znanstvenih i poslovnih naslova. Više od 1300 naslova pronađite u web trgovini www.knjizaraum.hr.

M.E.P.-ov brend je godišnja knjiga-planer Učinkoviti menadžer, afirmirana publikacija koja izlazi već 24 godine, okuplja 50 autora-članova tima, 10.000 čitatelja i 250 tvrtki-kupaca. Od 2013. do kraja 2016. u Učinkovitom menadžeru opisano je preko 50 primjera dobre prakse DOP-a.

Tvrtka je organizirala i nekoliko konferencija dobre prakse DOP-a. U jesen 2013. organizirala je veliku konferenciju s 200 sudionika.

M.E.P. djeluje na odgovoran način provođenjem niza konkretnih akcija u društvu – u statusu pokretača ili sudionika. Pokrovitelj je djelovanju udruga u području zaštite te u obrazovnim i odgojnim aktivnostima s mladima:

 • Pokrovitelj je udruzi MijelomCRO za podršku oboljelima od zloćudne bolesti multipli mijelom. Osigurava joj sve uvjete za djelovanje: prostorije, opremu, logistiku te volonterski rad zaposlenih.
 • 2010. – 2013. Podupiratelj je radionici Tri dana bez ekrana – s ciljem osvješćivanja mladih o opasnostima prevelikog korištenja mobitela, televizije i interneta, u organizaciji Udruge Cinaz, Zadar.
 • Od 2010. pokrovitelj je i donator manifestacije Dan s knjigom u ruci u Srednjoj upravnoj školi, Zagreb.
 • Do 2014. podupiratelj je likovnih radionica Srednje škole za primijenjenu umjetnost, Zagreb. Istaknuti likovni radovi mladih talenata redovito se objavljuju u Učinkovitom menadžeru.

—————————————————————————————————————————————————————

Kontakt:

M.E.P. d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 226G
Tel: 01/5509-805
E-mail: kontakt@knjizaraum.hr

www.odgovorno.hr, www.knjizaraum.hr, www.ucinkoviti.manager.hr

Prijava za newsletter

Prijava

Želimo postati tvrtka partner

Prijava