Konferencija o održivosti prehrambenog sustava ”Naša dobra hrana”, dobra prema okolišu i ljudima, 16.9.2017.

nasadobrahrana_zmag

Konferencija o održivosti prehrambenog sustava ”Naša dobra hrana” održat će se 16. rujna 2017. od 10:00 – 17:00 u dvorani Müller, kino Europa, Varšavska 3, Zagreb. Konferencija će se baviti temama održive proizvodnje hrane i potrebom veće osviještenosti o nutritivnoj vrijednosti hrane i načinima kako dolazi na naš stol.

Govorit će se o potrebi povezivanja kupaca i proizvođača u razne oblike lanaca kratke opskrbe, solidarne modele međusobne podrške i brige jednih za druge. Predstavit će se inovativne i održive metode u proizvodnji hrane koje koriste naši ekološki poljoprivrednici. Na konferenciji će biti i riječi o destruktivnim posljedicama koje industrijska poljoprivreda sa svojim zagađenjem i kontrolom prehrambenog sustava ostavlja na okoliš i planet, kvalitetu života i zdravlje ljudi.

​Dođite na događanje kako bismo svi zajedno istražili putove odnosa prema hrani koji su dobri prema vrijednosti proizvođača i zdravlju kupaca, koji su dobri prema životu u tlu u kojem raste naša hrana i ukupnom ekosustavu čiji smo svi dio.

Posebna poslastica konferencije

Posebna poslastica konferencije jest projekcija filma Inhabit: A permaculture perspective. U petak, 15. rujna 2017., u 19:00 u kinu Grič, Jurišićeva 6, ovaj će vas dugometražni dokumentarni film provesti  kroz niz stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna. Zagreb će posjetiti redatelj filma Costa Boutsikaris s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film Inhabit je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada.

Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom će biti na engleskom jeziku.

Sudionici – govornici na konferenciji:

  • Anita Šupe, nutricionistica i autorica knjige “Istine i laži o hrani”
  • Ranko Tadić, zadruga AgriBioCert iz Omišlja i predsjednik udruge EKO LIBURNIA, Rijeka
  • Costa Boutsikaris, redatelj filma Inhabit
  • Željko Iličić, OPG Biomara Iličić, biodinamička i ekološka proizvodnja hrane
  • Nikolina Pokupec, OPG Pokupec i Njam Njam distribucija
  • Rodoljub Džakula, OPG Džakula, ekološko stočarstvo
  • Marijan Butković, projekt Kliconoša – urbana farma za mikro i baby povrće
  • Irena Borovina, udruga Vestigium (Zagreb)
  • Vesna Lokas, GSR Zapad (Rijeka)
  • Dražen Šimleša, Zadruga za dobru ekonomiju

Dodatne informacije o konferenciji pronađite ovdje.

Prijava za newsletter

Prijava

Želimo postati tvrtka partner

Prijava
test5284