spot_img

Dan sigurnijeg interneta 2024: Zajedno za bolji Internet

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta obilježava se 06. veljače 2024. godine pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“. Kao dio ovogodišnjeg obilježavanja pozvani su svi uključujući djecu i mlade, roditelje i skrbnike, učitelje i odgojitelje, kreatore politika, industriju i druge da se pridruže. 

Ove godine ponovno je u fokusu i europska strategija za bolji internet za djecu (BIK+). Cilj ove strategije usvojene u svibnju 2022. su digitalne usluge primjerene dobi. U kojima je svako dijete u Europi zaštićenoosnaženo i poštovano na internetu, te nitko nije zanemaren. Stvaranje okruženja u kojem su djeca zaštićena od potencijalnih rizika na internetu. Osnažena potrebnim alatima i znanjem za odgovorno kretanje digitalnim krajolikom. Poticanje online prostora u kojem se prema svakom djetetu postupa s poštovanjem i dostojanstvom je ključno. U konačnici, cilj je izgraditi digitalni sustav koji ne ostavlja nijedno dijete, njegujući osjećaj uključenosti i štiteći prava i iskustva svakog mladog pojedinca.

Dan sigurnijeg interneta (SID) obilježava se diljem svijeta, a centri za sigurniji internet, odbori SID-a i drugi podržavatelji u svakoj od 180 zemalja okupljaju se kako bi planirali i organizirali događaje. Brojni dionici obilježit će kampanju i kroz čitav tjedan ili mjesec.

Tema u Hrvatskoj 2024: Igrajte sigurno – zajedno za bolji internet!

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta poseban naglasak stavlja na odgovorno igranje igara. Tako je ovogodišnja tema Dana sigurnijeg interneta u Hrvatskoj: „Igrajte sigurno – zajedno za bolji internet!“.

Glavni organizator obilježavanja dana u Hrvatskoj je Hrvatski centar za sigurniji internet (SIC). Centar promiče sigurnije i bolje korištenje interneta i mobilnih tehnologija među djecom i mladima. U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u Hrvatskoj pripremili su brojne online aktivnosti namijenjene cijelom regionalnom području te poseban događaj uživo.

Dan sigurnijeg interneta u Hrvatskoj: „ Igrajte sigurno – zajedno za bolji internet! “.

Hrvatski centar za sigurniji internet (SIC) promiče sigurnije i bolje korištenje interneta i mobilnih tehnologija među djecom i mladima. Porast zlostavljanja djece, kao i razvoj novih oblika zlostavljanja, usko je povezan s napretkom tehnološke komunikacije. Kao najpopularnije sredstvo komunikacije i informiranja, internet je postao dio svakodnevnog života djece i mladih. Nažalost, tu su često izloženi neprimjerenom sadržaju.
U Hrvatskoj je internet prostor bez uspostavljenog mehanizma kontrole sadržaja. Odgovornost za praćenje aktivnosti na internetu leži na djeci i mladima. A roditelji imaju ključnu ulogu u nadziranju njihovog korištenja interneta.

Hrvatski centar za sigurniji internet pruža pomoć djeci i mladima, roditeljima, učiteljima, državnim institucijama i svima koji su uključeni u rad Centra. Njihove metode usmjerene su na podizanje svijesti, pružanje informacija i obrazovanje.

DOBRA HRVATSKA

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img