DOP kalendar – Međunarodni i nacionalni dani na temu društvene odgovornosti i održivog razvoja

Međunarodni, europski i nacionalni dani ustanovljeni su jer pružaju priliku za dodatno osvješćivanje pojedinih važnih tema i promicanje proaktivnost. Svaki nacionalni, europski ili međunarodni dan nudi mnogobrojnim sudionicima priliku da organiziraju aktivnosti vezane uz određenu temu. Organizacije i uredi raznih sustava od UN, EU, vlade, civilnog društva, javnog i privatnog sektora, škola, sveučilišta, do u konačnici samih građana, svojim angažmanom doprinose akcijama podizanja svijesti i stvaranju pozitivnih pomaka u brojnim važnim temema i problemima današnjice.

U nastavku vam donosimo svoj kalendar međunarodnih i nacionalnih dana i tjedana izabranih na temu društvene odgovornosti, sukladno Agendi UN 2030.

Za nastanak ovog kalendara zaslužna je knjiga planer UM koja već skoro 30 godina donosi kalendar s važnim datumima. Kako u tiskanom kalendaru postoji prostorno ograničenje mnogi su važni dani nažalost ostajali nespomenuti. No, istovremeno se naša radna tablica sa značajnim danima neprekidno nadopunjavala i sad smo je odlučili podijeliti s vama u formi google kalendara.

Kalendar jednostavno možete preuzeti pritiskom na oznaku + koja se nalazi u donjem desnom uglu kalendara.

Naravno, mi i dalje radimo na ažuriranju kalendara, a očekujemo i vaše sugestije…

DOBRA HRVATSKA