Uspješnim DOP projektima HENKEL ADRIA-e utjecat će se na kvalitetu života u gradovima BiH-a

Zajedno za naše najmlađe_uređenje igrališta u Sarajevu (002)-min

Henkel Adria u svojoj viziji društveno odgovornog poslovanja kontinuirano provodi projekte koji za cilj imaju povećanje kvalitete života svih građana. U svojem poslovanju Adria regija pokriva tržišta Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u svakoj državi DOP projekti provode se na temelju potreba lokalnog tržišta. Tako su pri kraju ove godine uspješno dovršena dva projekta provedena u Bosni i Hercegovini: „Zajedno za naše najmlađe“ i „Zajedno za naše zelene gradove“.

Dječje veselje na uređenim igralištima

U suradnji s trgovačkim lancem DM-drogerie markt, realiziran je projekt obnove dva dječja igrališta, u Sarajevu i Bihaću. Zahvaljujući udruzi Ekotim koja je provela radove na terenu, nakon ispitivanja potreba u odabranim gradovima izabrana su dva igrališta kojima je obnova bila prijeko potrebna i koje svakodnevno posjeti veliki broj djece.

Nakon što je uređena podloga na igralištima, i okolna hortikultura, postavljene su nove ljuljačke, penjalice i multifunkcionalna kula za igranje. A da bi okoliš bio još ljepši i uredniji, uz igrališta su postavljene nove klupe i koševi za smeće. Otvorenje novog igrališta u Pionirskoj dolini u Sarajevu jedva su dočekala brojna djeca koja su željela isprobati svoje nove sprave za igranje.

Novoposađeni drvoredi za čišća pluća grada

Drugi projekt koji je također uspješno priveden kraju, „Zajedno za naše zelene gradove“ proveden je u suradnji s trgovačkim lancem Tropic i predstavnicima Šumarskog fakulteta u Banja Luci. Kako gradovi zbog sve veće naseljenosti i prometnih gužvi, imaju sve veće potrebe za zelenim površinama, Henkel Adria odlučio se ovim projektom povećati zeleni fond te u gradovima Doboj i Banja Luka posaditi nove drvorede ukupne dužine oko 220 metara. Drvoredi su pluća svakog grada, a nakon što su u poplavama i drugim nepogodama uništene brojne površine prekrivene drvećem, njihova je obnova nužna.

Studenti Šumarskog fakulteta tako su uz prometnicu u centru Banje Luke zasadili drvoredne sadnice sitnolisne i krupnolisne lipe, dok su u Doboju učenici srednje medicinske škole s 20 kuglastih javora sanirali štetu od poplave te postavili zaštitne ograde za stabla. Na ovim je drvoredima postavljen i sustav navodnjavanja koji jamči dovoljan dotok vode sadnicama kako bi se osigurao zdrav rast.

Ovim projektima Henkel Adria nastoji u četiri spomenuta grada potaknuti svijest javnosti o potrebi očuvanja okoliša i ulaganja u slične projekte bitne za život sugrađana, ali biti i dobar primjer na koji način konkretnim projektima pomoći pri izgradnji zdravije i ljepše okoline.

Prijava za newsletter

Prijava

Želimo postati tvrtka partner

Prijava
test5284