spot_img

Bomark i njihova zaklada pomažu najranjivije

Varaždinska tvrtka Bomark d.o.o. je snažna tvrtka u području proizvodnje paketnih ambalažnih materijala – lider u Hrvatskoj, ali i veliki filantrop, s osjećajem za društveno dobro, s odavno izgrađenim sustavom pomaganja građanima koji su u najvećoj potrebi. I u tome je među prvima .

Bomark d.o.o. iz Varaždina, privatna tvrtka osnovana 1992., danas je jedini proizvođač stretch folije te najveći distributer ambalažnih materijala i opreme za pakiranje u Hrvatskoj. Pozamašna investicija tijekom 2011. u postrojenja, nabavu novih i povećanje postojećih skladišta te modernizaciju poslovnih procesa, odražava stratešku namjeru tvrtke da se pozicionira među respektabilne europske isporučitelje. Bomark danas posluje u tridesetak zemalja.

No nije tehnologija sve; za uspjeh Bomark grupe jednako je važno sedamdesetak zaposlenika, njihovo znanje i vještine, nesebičan pristup i timski rad. Uzajamno povjerenje radnika i vodstva stvara povoljno radno okruženje, potiče cjeloživotno učenje, hrabri osobni napredak, osobito onih manje obrazovanih i uvježbanih te onih starije dobi, što može potvrditi svaki od zaposlenika Bomarka. Financijski podupiremo naše zaposlenike usavršavanjem u stranim jezicima, računalstvu, poslovnim znanjima.
Bomark je tvrtka s sustavnom, široko i dosljedno implementiranom, filozofijom društveno odgovornog poslovanja. To vrhovno načelo ostvaruje se uvažavanjem i razvojem zaposlenika, ali i kroz poštivanje želja i potreba partnera, dobavljača i potrošača, kvalitetom, rokovima i poštenom cijenom. No, Bomark izravno pomaže razvoju i napretku hrvatskog društva i na jedan dodatni, specifičan način kao malo tko u nas.

Zaklada Civilizacija ljubavi

Godine 2003. tvrtka je osnovala humanitarnu zakladu „Civilizacija ljubavi“ i time izravno zakoračila u sektor civilnoga društva, potvrđujući svoju savjest i odgovornost prema zajednici, namjeru aktivnog sudjelovanja u životu društva, opredijeljenost za društveno partnerstvo gospodarstva, nacionalne i lokalne vlast te nevladinih organizacija. Stalnim uplatama vlastitih sredstava u Zakladu Bomark d.o.o. izravno podupire stvaranje pravednijeg društvenog okruženja za sve. Najveći dio sredstava ide najranjivijim skupinama ljudi, onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. Već deset godina Zaklada stipendira siromašne đake i studente – trenutačno njih dvanaest. Unatrag pet godina u Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu svakodnevno se dostavlja određena količina kruha, što je na godinu 20 000 komada kruha. Zaklada se ugovorom obvezala i na financiranje toploga obroka za dvadesetoro invalidne djece koja boluju od najtežeg oblika cerebralne paralize, a borave u Caritasovu domu u Čakovcu. Dio sredstava odlazi za siromašnu djecu u Tanzaniji – za pedesetoro njih osigurava se prehrana i školarina. I neki pojedinci i obitelji lakše podnose svoju nevolju, siromaštvo i bolest izravnom pomoći Zaklade.

Djelovanje Zaklade proteže se i na projekte i programe dizanja ekoloških standarda u zajednici.

Bomark i zaposlenici te njihova Zaklada pridonose društvu konkretno. Želimo svojim primjerom višestruko potaknuti i druge, opću i poslovnu javnost, da svatko učini nešto konkretno za one koji su posustali i onemoćali, koji su zaboravljeni i napušteni.

U planu Zaklade je skora šira suradnja s mnogima – pojedincima i tvrtkama, koji slično misle i osjećaju. Inovativni smo, prepoznajemo potencijale ondje gdje ih drugi ne vide, uporni, usmjereni, pragmatični, hrabri i kreativni u potrazi za rješenjima usprkos svim preprekama. Samo društvo koje je istovremenpo i civilizacija ljubavi može uživati u trajnom i istinskom miru i blagostanju!

Domagoj Šola, upravitelj humanitarne zaklade „Civilizacija ljubavi“.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img