spot_img

INA provodi veliku akciju pošumljavanja

U Zvjezdanom selu Mosor 23. listopada započela je velika akcija pošumljavanja u koju INA provodi u suradnji s Hrvatskim šumama i dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita u Zvjezdanom selu Mosor blizu Žrnovnice. Akcija će trajati oko tjedan dana, a opožareno područje bit će pošumljeno s 750 sadnica čempresa, crnog i primorskog bora.Uz Hrvatske šume, DVD Žrnovnica, DVD Slatine, DVD Split i INA Klub volontera, u akciji sudjeluju i mladi pripadnici DVD-ova Šibensko-kninske županije kojima je INA početkom godine donacijom pomogla u plaćanju troškova prijevoza do vatrogasne škole koju su upisali kako bi se mogli profesionalno baviti vatrogastvom. Ovom prigodom, dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita INA je uručila donaciju od sveukupno 10.000 kuna.

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Splita i zapovjednik DVD Žrnovnica G. Milan Barbarić tom je prilikom je izjavio: „Zahvaljujemo Ini na hvalevrijednoj akciji koju je pokrenula u okolici našeg mjesta i grada te kojom će se na ovaj način oplemeniti požarom uništena vegetacija. Također, zahvaljujemo na potpori ukazanoj Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koju ćemo iskoristiti u okviru svojih redovnih aktivnosti.”

Upravitelj šumarije Split g. Ante Taraš također je zahvalio Ini što zajedno s njima brine o očuvanju okoliša: „Šume na kršu ugrožene su uslijed šumskih požara, najčešće uzrokovanih ljudskom nepažnjom, i zahtijevaju ulaganje golemih sredstava u prevenciju i zaštitu. Bez šume nema ni čistog zraka ni čiste vode, a osobito nam je važna na kršu radi zaštite tla od erozija i bujica. Pozdravljamo Ininu inicijativu jer smatramo kako društveno odgovorne kompanije na taj način pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma.“

 „U Ini aktivno provodimo mjere zaštite od požara, ali također donacijama i raznim akcijama sudjelujemo i u unapređenju stanja zaštite od požara i vatrogastva u cjelini. Ovu akciju pošumljavanja provodimo u želji da pomognemo našim hrabrim vatrogascima, a  drago mi je napomenuti kako se i javnost uključila u ovu akciju na društvenim mrežama putem Inine aplikacije u kojoj su  od kolovoza imali priliku svojim klikom virtualno posaditi jednu sadnicu. Hvala svima koji su se odazvali, siguran sam da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti boljoj i zelenijoj Hrvatskoj te da ćemo i u budućnosti nastaviti ovako dobru suradnju“, zaključio je g. Ivica Serdarević, direktor maloprodajne Regije Split u Ini.

 Emanuel Kasalo, jedan od mladih pripadnika DVD-ova Šibensko-kninske županije koji također sudjeluju u akciji pošumljavanja, uručio je zahvalnicu Ini te istaknuo: „Želim zahvaliti Ini u svoje ime, ali i u ime ostatka vatrogasne ekipe, što nam je donirala potrebna sredstva kako bismo mogli pohađati vatrogasnu školu i napredovati u svom obrazovanju. Sada smo već svi skoro diplomirali i možemo započeti svoju željenu karijeru“.

 Zadnje dvije sezone požara rezultirale su rekordnim brojem požara i suša u Hrvatskoj pa je stoga nužno pomoći u rješavanju tog problema i sudjelovati u osposobljavanju države za obranu od požara.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img