spot_img

Porsche Croatia – Svečano otvoreno novo dječje igralište u Motovunu

Porsche Croatia nastavlja s ulaganjima u budućnost Hrvatske otvaranjem jubilarnog 20. dječjeg igrališta u sklopu svog donatorskog projekta koji traje već 10 godina.

U prekrasnom Motovunu, u središtu Istre, pod pokroviteljstvom tvrtke Porsche Croatia, generalnog uvoznika za automobilske marke Volkswagen, Volkswagen Gospodarska vozila, Audi, SEAT i ŠKODA otvoreno je dječje igralište Veli Jože. To je jubilarno 20. dječje igralište u sklopu donatorskog projekta kojim je tvrtka pokazala svoju brigu za budućnost Hrvatske.

Dječje igralište Veli Jože je posebno jer se radi o tematskoj cjelini s jedinstvenim spravama

izrađenima za općinu Motovun, koje opisuju povijesnu cjelinu Motovuna. Središnji lik igrališta, na kojem je u trenutku svečanog otvaranja uživalo 30-ak djece, je Veli Jože, glavni junak poznate pripovijetke Vladimira Nazora, čija se radnja odvija upravo u Motovunu. Poanta priče je da nije lijepo tlačiti poštene ljude koji rade i koji se trude te da pravda uvijek na kraju nađe svoj put i tako dobro pobijedi zlo. Upravo tu poantu su razigranoj dječici prenijele i naše olimpijke, „kume“ igrališta, najpoznatije sportske blizanke na svijetu, Ana i Lucija Zaninović, zaštitna lica SEAT-a, koje će u kolovozu braniti hrvatske boje na Olimpijskim igrama u Riju. Uz Anu i Luciju, svečanom otvorenju prisustvovali su i načelnik općine Motovun, gospodin Tomislav Pahović te član Uprave Porsche Croatije, gospodin Ivo Ivančević.

„Projekt koji je započet prije gotovo deset godina dobio je svoj jubilarni poklon. Taj smo poklon mi, kao Porsche Croatia odlučili darovati djeci koja su budućnost Hrvatske. Do sada smo ovaj donatorski program usmjeravali prema hrvatskim otocima, zbog dobro poznatog problema odljeva mladog stanovništva. Međutim, vidimo da takvih problema ima i u najrazvijenijim dijelovima Hrvatske, što je nedvojbeno Istra. A gotovo je nevjerojatno da u Motovunu, koji je jedan od simbola Istre i jako popularna turistička destinacija, nema adekvatnog dječjeg igrališta.

To je bio okidač i odlučili smo da naš ovogodišnji poklon djeci i mladosti Hrvatske bude upravo u Motovunu“, rekao je Ivo Ivančević.

Načelnik općine Motovun Tomislav Pahović je iskreno zahvalio: „Općina Motovun sa svojim skromnim proračunom sama nikako nije mogla krenuti u realizaciju ovog projekta o kojem smo dugo razmišljali. No zahvaljujući tvrtki Porsche Croatia, san je postao stvarnost. Ovim putem još jednom zahvaljujem Porsche Croatiji ispred svih 1004 stanovnika Motovuna, od kojih je stotinjak djece koja će sasvim sigurno na ovom igralištu provoditi lijepo i korisno vrijeme.“

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.