spot_img

KRAŠOGRAD – edukativni, rekreativni, zabavni, poslovni … centar održivosti

Održivi razvoj i ekologija sastavni su dijelovi svih planova, poslovanja i razvoja tvrtki u najširem smislu. Šireći ideju o proizvodnji i radu na društveno odgovoran, ekološki prihvatljiv i održiv način, Kraš je izgradio svoj Ekopark u blizini Zagreba, u Bratini.

Krašograd kao mjesto za poslovnu i općedruštvenu dobrobit. Ekopark Kraš idealna je destinacija koja nakon svakodnevnih obveza pruža obiteljima i mladima, putnicima namjernicima, znatiželjnicima, avanturistima, svima… aktivnu relaksaciju, zabavu i edukativne sadržaje u prekrasnoj istinskoj seoskoj idili. Više zdravlja, radosti druženja, učenja na zabavan način, dobrobit je koja ostaje ljudima nakon odlaska iz Krašograda.
Želja je Kraša ponuditi posjetiteljima, građanima i potrošačima, još jednom, originalnu i inovativnu koncepciju, realiziranu dojmljivom i fizički opipljivom pričom o životu u skladu s prirodom. Time je Kraš postao dio mozaika kojim se Hrvatska predstavlja svijetu kao zemlja prirodnih bogatstava i resursa – raznolikih, izvorno očuvanih, čistih, po kriterijima svijeta uglavnom nezagađenih.
Načinom uređenja parka i njegovim sadržajima podržani su glavni Kraševi brendovi, a cjelokupni park svojevrsni je hommage jednom od najprepoznatljivijih Kraševih proizvoda – “Životinjskom carstvu”.

I biljnji ekouzgoj i farma krava. Poljoprivredni uzgoj obavlja se prema visokim standardima ekoproizvodnje, a na imanju je i farma krava. Zahvaljujući dobroj poziciji imanja i velikoj površini, životinjama je osigurana kvalitetna ispaša, a posjetiteljima, posebno djeci, mogućnost upoznavanja s domaćim životinjama i dnevnim aktivnostima oko njihova uzgoja.

Objekti na imanju, svi su drveni. Ekopark se sastoji od kuća s apartmanima, bungalova, kapelice, restorana, kongresne dvorane, dva jezera, bazena, dječjih igrališta i sportskih terena. Smještaj za stotinjak osoba osiguran je u – za ovaj kraj tipičnim – drvenim kućama i bungalovima, koji svi pričaju svoju ekopriču. S obzirom na to da je čitavo imanje nositelj ekološkog certifikata, svi objekti sagrađeni su od potpuno prirodnih materijala, drva i kamena.

Restoran s ekoponudom… Restoran „Domaćica“, smješten u srcu Ekoparka, nudi originalan izbor jela pripremljenih od ekonamirnica uzgojenih u vlastitim vrtovima te specijalitete pripremljene po izvornim recepturama naših predaka. Sačuvati narodnu baštinu jedna je od važnih zadaća svakog održivog društva. Za potrebe organizacije manjih i većih događanja na raspolaganju je više dvorana.

Zabavni i sportski sadržaji – poticaj na fizičju aktivnost, druženje, kontakt s prirodom…. Svima su na raspolaganju brojni sportski sadržaji koji potiču na fizičku aktivnost odnosno uživanje u čarima boravka u prirodnom okruženju. Objekti mame i omogućuju razne sportske aktivnosti na otvorenom, sve do vožnje brodićem po jezeru i maloga zoološkog vrta s jelenima lopatarima, srnama, konjima, magarcima i drugim životinjama. Djeca iz gradova mogu u Ekoparku vidjeti i stvarni svijet životinja i te životinje dotaknuti, ljubitelji prirode mogu uživati u šumama, dugim šetnjama ili gljivarenju. Moguće je i voziti bicikl , osobito prema rijeci Kupi ili prirodnom rezervatu Crna Mlaka.

 

Dječji izleti – posebno slatka avantura u Ekoparku Krašograd. Prava, mala slatka avantura za najmlađe Krašoljupce u Ekoparku Krašograd počinje upoznavanjem i razgledavanjem imanja u veselom vlakiću „Kraš Express“. Mališani mogu naučiti kako se muze mehanička kravica, natjecati se u potezanju konopa i skakanju u vrećama, voziti se brodićem po jezeru, pronaći  izgubljene životinje u napetom foto safariju… i time vježbati svoje mišiće, razvijati i okušati svoje istraživačke sposobnosti i snalažljivost. Obilazak dječjeg ZOO-a te sudjelovanje u edukativnom programu “Od polja do stola” dodatni su programi kojim djeca mogu osjetiti čari boravka u prirodi, upoznati je i zavoljeti.

 

Romana Mužević-Ilić, Obaviješćivanje i informiranje

Preuzeto iz knjige-godišnjaka UM Učinkovit menadžer 2019
DOBRA HRVATSKA
Siječanj, 2019

 

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img