spot_img

Promocija dobitnica potpore ODVAŽNA

Javni događaj promocije dobitnica potpora pilot Programa ekonomskog osnaživanja žena ODVAŽNA održat će se pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore u utorak 9. travnja 2019. u Zagrebu, od 11 do 13 sati, u velikoj dvorani HOK-a, Ilica 49, pod nazivom

„Odvažno do održivosti: kako zajedno još bolje odgovoriti na potrebe žena u poduzetništvu“.

Program ODVAŽNA zajedno su 10. prosinca 2018. pokrenule tvrtke IKEA i Mastercard u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR), a u svrhu pokretanja novog programa stručne i financijske podrške ženama u poduzetništvu, i to posebno onim projektima koji doprinose ekonomskom osnaživanju žena u nerazvijenim sredinama te ženama koje pripadaju marginaliziranim skupinama. Temeljem javnog natječaja, na kojeg je do 10. veljače pristiglo čak 120 prijava, odabrano je pet ženskih poduzetničkih projekata koji će tijekom sljedećih godinu dana dobiti financijsku potporu (četiri u obliku donacije u ukupnom iznosu od 250.000 kn te jedan u obliku dobavljačkog ugovora) te stručnu potporu u obliku mentorske i edukativne podrške.

Uz to, program ODVAŽNA namjerava pospješiti poslovno umrežavanje svih 25 finalistkinja te potaknuti snažniju suradnju različitih pružatelja podrške razvoju ženskog poduzetništva. U sklopu promocije održat će se i stručna rasprava „Odvažno do održivosti: kako zajedno još bolje odgovoriti na potrebe žena u poduzetništvu“ u kojoj će sudjelovati:

Ivana Matić, osnivačica i glavna urednica Women in Adria, Ana Brigović, voditeljica programa Akcelerator ACT Grupe, Mirjana Samardžić Novoselec, članica uprave tvrtke Apsolon – savjetnik za uspješnije poslovanje u digitalnom dobu, Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica Direkcije Hrvatske banke za obnovu i razvoj za mikro, mala i srednja poduzeća, Elisabetta Capanneli, direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, Victoria Zinchuk, direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj, a razgovor će moderirati Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Za cijeli događaj osiguran je simultani prijevod. Nakon rasprave od 13 do 14 sati održat će se domjenak što će biti i prilika za poslovno umrežavanje.

Molimo da dolazak potvrdite na: odvazna@solidarna.hr   ili ured@hrpsor.hr  najkasnije do ponedjeljka 8. travnja 2019. u podne.

Marina Škrabalo v.r., upraviteljica Zaklade SOLIDARNA

Mirjana Matešić v.r. ravnateljica HR PSOR-a

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.