spot_img

GRI seminar nefinancijsko izvještavanje korištenjem GRI standarda

Mjesto održavanja: RRiF Visoka škola za financijski menadžment, Martićeva 29 ZAGREB, u organizaciji: IDOP, RRIF i GRI

Na tisuće tvrtki u preko 90 zemalja koristi GRI Standarde za nefinancijsko izvještavanje kao najšire korištene standarde i okvir za izvještavanje na području nefinancijskog izvještavanja. Global Reporting Initiative (GRI) aktivno surađuje sa zajednicom stručnjaka za nefinancijsko izvještavanje kako bi olakšali dijalog stručnjaka za nefinancijsko izvještavanje i pružili podršku poduzećima prilikom procesa nefinancijskog izvještavanja.

IDOP, RRIF i GRI organiziraju seminar „Nefinancijsko izvještavanje korištenjem GRI Standarda“ poludnevnu edukaciju koja će okupiti svjetske stručnjake za nefinancijsko izvještavanje i hrvatska poduzeća te im omogućiti razmjenu iskustava, ideja i raspravu o izazovima vezanim uz nefinancijsko izvještavanje.

Na početku seminara dati će se uvid u zakonsku obvezu nefinancijskog izvještavanja i proces izvještavanja prema GRI Standardima. Zatim će se predstaviti GRI Standardi, usluge i proizvodi GRI-ja kojima se olakšava proces izvještavanja. Teme na koje će se usredotočiti seminar su proces nefinancijskog izvještavanja, uključenost dionika, matrica materijalnosti, izvještavanje o UN-ovim ciljevima održivog razvoja i Direktivi EU-a o izvješćivanju o NFI.

PROGRAM

  • Pravni okvir nefinancijskog izvještavanja i proces izrade nefinancijskog izvještaja prema GRI Standardima
  • Kako osigurati točnost, objektivnost i razumljivost nefinancijskih informacija?
  • Prezentacija GRI organizacije, GRI standarda, GRI zajednice i GRI usluga i proizvoda kako bi se olakšao proces izvještavanja prema GRI Standardima
  • Radna diskusija: Proces uključivanja dionika, matrica materijalnosti, ciljevi održivog razvoja, provjera nefinancijskih izvještaja.

Predavači

Nikolina Markota Vukić Stručnjak za nefinancijsko izvještavanje, Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) èKristin Dypdahl Koordinator odjela za korporativni angažman dionika, Global Reporting Initiative (GRI)

Seminar se planira za točno određeni broj polaznika, stoga molimo vašu prijavu.

Naknada i prijave

Cijena seminara je 1.750,00 kn (1.400,00 kn + PDV 350,00 kn), a uključuje pisani materijal (prezentacije predavača), radni pribor, obrok i napitak.

Naknada za drugoga i svakoga sljedećeg sudionika iz istog društva (obrta, ustanove…) je 1.250,00 kn (1.000,00 kn + PDV 250,00 kn).

Plaćanje naknade za seminar je isključivo po primljenoj našoj ponudi koju ćemo poslati svim prijavljenima po popunjenju skupine. U slučaju nedovoljnog broja prijava, zadržavamo pravo odgode ili otkazivanja seminara.

Popust za članove UN Global Compacta

Članovima UN Global Compacta odobrava se popust od 15% za prvu osobu. Cijena seminara za članove UN Global Compacta iznosi 1.487,50 kn (1.190,00 kn + PDV 297,50 kn),  što uključuje pisani materijal (prezentacije predavača), radni pribor, obrok i napitak.

Prijave na vali.marszalek@globalcompactcroatia.hr ili na broj tel. +38514897566

Informacije:

Sve ostale obavijesti možete dobiti na adresi: RRiF plus d.o.o., Vlaška 68, 10 000 Zagreb, tel.: 01/4699-760, faks: 01/4699-766, e-pošta: rrif@rrif.hr

 

www.riff.hr

www.globalreporting.org

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.