spot_img

IN2: Grupa za zadovoljstvo i zdravlje zaposlenika

IN2 je utemeljen 1992. u Zagrebu i danas je jedna od vodećih softverskih tvrtka u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

Više od 400 IT stručnjaka u šest zemalja bavi se razvojem, implementacijom i održavanjem vlastitih softverskih rješenja i usluga te implementacijom partnerskih softverskih aplikacija u području javnog sektora, financijske industrije, zdravstva, telekomunikacije i trgovine. Temeljna vrijednost IN2 – više od svake opreme, zgrada, novca – jesu zaposlenici i njihova kompetentnost u izvođenju složenih projekata.

Ova se komponenta planski i stalno nadograđuje kroz edukacije i tehničko usavršavanje, uključivanjem pojedinaca u projekte na području regije, u kojima se susreću s različitim uvjetima poslovanja i radnim okruženjima. Sudjelovanjem na raznim konferencijama omogućuje im se neprestani dodir s novim tehnologijama i kolegama iz IT branše, pruža im se prilika da budu „u tijeku“. Strani jezici i poslovne vještine uče se u prostorijama tvrtke. Sva ta ulaganje usmjerena su na jačanje svačijeg doprinosa u ostvarenju misije, ciljeva i planova tvrtke. Kriterij uspješnosti na poslu nisu „odbrojeni sati na poslu“, već kvaliteta učinka i doprinos djelatnika.
Na koncu ipak – konačni je činitelj dugoročnog uspjeha ove tvrtke  motivirajuća i „zdrava“ radna atmosfera. Dobri međuljudski odnosi, jednostavno kolegijalno ponašanje, otvorena i bogata komunikacija – horizontalno i vertikalno obilježavaju radnu svakodnevicu. Oslovljavanje s „ti“ je pravilo, a s „vi“ kad to zahtijevaju službene prilike. O svemu se smije pričati, smiješ reći svoj problem, neslaganje, izraziti drugačije mišljenje i novu ideju. Evo nekih „sličica“ iz naših poslovnog prostorija: zaposlenici mogu zaigrati stolni nogomet kako bi se osvježili i opustili od posla, dva puta na tjedan je „voćni dan“ prilikom kojeg se služi svježe voće, aparati za kavu i vodomati su pri ruci, a najpopularniji interni susret nije bogat domjenak u hotelu, već druženje uz kobasice ljeti na terasi „povodom ničega“ ili na Dan IN2, 2. srpnja. Korporativni duh i pripadnost tvrtki iskazuje se svakodnevnim predmetima koji se rado nose – IN2 kapama, majicama i ruksacima.

Posao u uredu i cjelodnevno sjedenje ispred ekrana donosi/odnosi svoje, a u najgorem scenariju odnosi i zdravlje kad se ne kontrolira. Uz redovite godišnje  sistematske preglede, istom cilju služe i sport i rekreacija – aktivnosti koje se svjesno potiču, u kojima se rado sudjeluje. Izreka „u zdravom tijelu zdrav duh“ ovdje nije tek poznat slogan već stvarni cilj. U skladu s interesima, ljudi se mogu uključiti u razne rekreacijske grupe kao što su: IN2planinari, IN2odbojka, IN2badminton, IN2košarka i IN2nogometna ekipa. Na turniru s devet ženskih nogometnih momčadi iz IT sektora naša je nogometna „reprezentacija“ nedavno osvojila treće mjesto. Uz ekipne sportove, IN2 majice često zabljesnu i u individualnim sportovima; u biciklizmu, trackingu ili maratonu. Rekreacija i sport podržavaju se također i prema van jer je sport jednako blagotvoran cijelom društvu. Česti smo sponzori i donatori, primjerice, ženskoj rukometnoj ekipi s FER-a, Sportskim susretima klinika i bolnica u BiH i dr.

Sudeći po odazivu, interes je za sport značajan, a za dobru zabavu, druženje i navijanje još i veći. Promoviranje sporta u IN2 element je ukupne politike tvrtke. Kada sport preraste u društveno događanje i zabavu, tada najbolje podupire interese tvrtke. Kad jutarnji odlazak na posao prestaje biti kruta životna obveza, znamo da uspijevamo u suštini.

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img