spot_img

Otvorene prijave za Trening za edukatore u području ljudskih prava

Agencija za mobilnost i programe EU poziva sve osobe koje rade s mladima i žele učiti i podučavati o ljudskim pravima na prijavu za Trening za edukatore u području ljudskih prava. Rok za prijavu: 24. rujna 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu projekta “Mladi za ljudska prava tijekom listopada 2018. organizirat će dva regionalna treninga za edukatore u području ljudskih prava.Trening je namijenjen svim osobama koje imaju iskustvo formalnog ili neformalnog rada s mladima, a koje već provode ili imaju namjeru provoditi edukativne radionice s mladima o ljudskim pravima (nastavnici/ce, učitelji/ice, studenti/ice, predstavnici/ice organizacija civilnog društva, osobe koje rade s mladima i za mlade, volonteri/ke…).

Osnovni cilj ovog treninga je osnažiti osobe aktivne u radu s mladima za provođenje edukativnihaktivnosti s mladima u području ljudskih prava. Slijedom toga ovaj trening za početnike u području ljudskih prava omogućit će sudionicima da unaprijede osnovne kompetencije (znanja, vještine,stavove) potrebne za provedbu edukacija o ljudskim pravima.

Tijekom treninga sudionici će biti upoznati s osnovnim teorijskim okvirom vezanim uz ljudska prava,reflektirati o vlastitim iskustvima i stavovima vezanim uz ljudska prava, promišljati o vrijednostima,načelima i metodama koje se koriste unutar edukacije o ljudskim pravima i dobiti priliku osmislitinačine na koje dobiveno znanje mogu integrirati u organizacije u kojima rade.

Trening se temelji naprincipima neformalne edukacije, u njemu se isprepleću teorijski i iskustveni segmenti i zahtijevaaktivno sudjelovanje svih sudionika.Svaki sudionik/ica dobit će priručnike Kompas i Bookmarks, kao i informacije o mogućnostimafinanciranja edukativnih aktivnosti o ljudskim pravima u okviru programa Erasmus+.Troškovi javnog prijevoza, smještaja i prehrane tijekom treninga financirat će se iz sredstava projekta.

PRIJAVA
Prijave se zaprimaju putem obrasca http://bit.do/mladiljudskaprava do 24. rujna 2018. godine.

Isti trening održat će se na dvjema lokacijama i u dvama termina: 11.-13. listopada 2018. u Orahovici i 26.-28. listopada 2018. u Petrčanama; molimo da u prijavnici naznačite za koji se termin prijavljujete.

Svi/e prijavljeni/e bit će obaviješteni/e o ishodu prijave do 01. listopada 2018.Za sve sudionike iz sustava formalnog obrazovanja potvrde o sudjelovanju bit će omogućene i krozsustav EMA (aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije – Education Management Application: www.e-skole.hr).

Više informacija o samom treningu (ciljeve, program…) možete pronaći OVDJE.

* Za više informacija kontaktirajte Agenciju za mobilnost i programe EU: katarina.brajdic@mobilnost.hr.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img