spot_img

„Rastemo zajedno“: Tele2 podržava projekt BORANKA – pošumljavanje opožarene Dalmacije radom mladih izviđača

Vatra iza sebe ostavlja pustoš, a priroda se sama ne može boriti protiv svega čime je ugrožavamo. Vrijeme je da joj pružimo ruku i to činimo svakodnevno.

Većina požara može se ugasiti čašom vode u prvoj minuti, u drugoj minuti nam treba vjedro vode i pomoć druge osobe, dok je već u trećoj potrebna oprema za gašenje i ekipa vatrogasne postrojbe. Uz to što je požar koji nastaje u šumi ponekad teško zapaziti na vrijeme,  požari na otvorenom ovise o vjetru, pa se tako može proširiti čak i brzinom od par metara u sekundi. Sva ova saznanja te poražavajuće brojke koje govore kako je od 1. lipnja do 31. kolovoza prošle godine u priobalju buknulo više od 1300 požara koji su zahvatili površinu od gotovo 60 000 hektara, bio je i više no dovoljan razlog da se Tele2 aktivno uključi u akciju BORANKA.

Jedna od temeljnih vrijednosti Tele2 je stvari raditi otvoreno i odgovorno, pa je tako društveno odgovorno poslovanje dio naše poslovne strategije. Već drugu godinu preveniramo požare DRONacijom – donacijom dronova vatrogasnim društvima, a aktivno smo uključeni i u Boranku, projekt pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, u organizaciji Saveza izviđača. Drago nam je što smo dio projekta gdje svakodnevno imamo priliku svjedočiti sve većem broju ljudi koji se uključuje, volontira i donira svoje vrijeme.

Priroda je nemoćna sama se obraniti i brzo obnoviti, zato treba nas. U volontiranju na projektu Boranka sudjeluju učenici i studenti, planinari, sportski klubovi, članovi lokalnih DVD-ova i svi ostali zainteresirani građani i organizacije. Zahvaljujući projektu BORANKA sudjelujemo u   pošumljavanju opožarenih područja Dalmacije sadnjom novih stabala te tako čuvamo prirodne ljepote Lijepe naše. Kao društveno odgovorna kompanija koja vodi brigu o zajednici u kojoj radi i djeluje, simbolično smo zasadili svoje drvo na obroncima Mosora i silno smo ponosni što smo dio ovog projekta. Naravno, kontinuirano pozivamo i svoje korisnike ali i sve građane da se uključe pa smo, dodatno, svim Tele2 korisnicima omogućili besplatno surfanje na stranici boranka.hr, točnije, internet promet im se na toj stranici ne naplaćuje.

Zahvaljujući ovoj kampanji svi se možemo aktivno uključimo u spašavanje šuma, neovisno o tome gdje se nalazimo. U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom i priobaljem, stradavaju izrazito velike površine šuma, a to se zajedničkim trudom može spriječiti. Cilj svih koji su uključeni u ovaj projekt je podići svijest građana, a posebice djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode te prevenciji požara. Osobnim primjerom želimo potaknuti mlade na volontiranje i aktivno uključivanje za dobrobit zajednice u kojoj žive. Samo zajedno i u što većem broju možemo doprinijeti obnovi opožarenih područja u Hrvatskoj koja se, u protivnom, ne mogu sama obnoviti.

Vjerujemo kako će do kraja studenog biti i premašena očekivana brojka od 30.000 posađenih novih stabala. Ponosni smo što imamo priliku svojim sponzorstvom i aktivnostima podržati ovaj hvalevrijedan projekt. Nadamo se da će i svi građani prepoznati važnost i vrijednost akcije te nam se pridružiti.

Tele2 je ponosni sponzor ove vrijedne akcije i poziva sve svoje korisnike da se priključe kampanji donacijama, a i samom sadnjom. Tako, iz pepela izgorene šume, nastaju nove zelene koje vraćaju boju i život Dalmaciji.

Tele2

**

Studeni, 2018.
Sukladno Metodologiji oblikovanja DOP primjera Dobre Hrvatske

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img