spot_img

Razvrstaj.me: besplatna aplikacija za razvrstavanje otpada

Razvrstavanje otpada za mnoge je među nama novost na koju se još nisu u potpunosti naviknuli. Uz to, kada se nađu ispred spremnika za otpad nerijetko dvoje o tome u koji kontejner ubaciti koji otpad. Upravo takvim neodlučnim stanovnicima namijenjena je besplatna internetska aplikacija Razvrstaj.me, koja će im pomoći da pravilno razvrstaju i u pravi spremnik odlože korisne kategorije otpada.

Postupak je jednostavan: u tražilicu upišite naziv otpada koji želite baciti i aplikacija će vas dalje voditi. Za svaku vrstu otpada aplikacija će vam pružiti dodatne informacije o vrsti otpada kojeg ste se poželjeli riješiti te koje vam opcije nudi sustav gospodarenja otpadom u vašem gradu ili općini.

Aplikacija nudi i odgovore na najčešća pitanja te podiže svijest o tome da su korisne vrste komunalnog otpada, kao što su otpadni papir, staklo, tekstil, plastika ili metal, zapravo korisne sirovine za daljnju proizvodnju. Razvrstavanjem otpada značajno se smanjuju količine otpada kojima se trajno zatrpavaju i ovako prepuna odlagališta otpada te se smanjuje negativan utjecaj otpada na okoliš.

Dodatne informacije pronađite ovdje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img