spot_img

Rockwool: Program obrazovanja – Jedna od 7 latica

“Samo zato što nije morao prodavati sladoled
… mogao je cijelo ljeto učiti i posvetiti se znanosti. Upravo je pozvan u London na daljnje usavršavanje.”

Izgovorila je to profesorica Tihana Galinac Grbac s Odjela računalstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci tog dana kad je posjetila našu tvornicu u društvu našeg stipendista Jeana. Razgovarali smo o mogućnostima daljnje suradnje, i jedni i drugi svjesni činjenice koliko je presudno povezivanje industrije sa sektorom obrazovanja i znanosti. Životno važno svima, pa i jednom mladiću.

I prije i tada znali smo koliko su naše stipendije bitne nadarenim studentima. No ipak, riječi profesorice posebno su nas nadahnule jer su bile jednostavna i izravna potvrda da radimo pravu stvar! Jean pripada iznimno nadarenim, sposobnim i marljivim studentima – intenzivno je učio cijele godine. Zadržati kontinuitet učenja i tijekom ljeta bilo je jako važno, ali i vrlo teško jer je valjalo istodobno i raditi da bi si osigurao prijeko potreban novac za studentski život. Zahvaljujući našoj stipendiji tog ljeta Jean nije morao raditi kao prijašnjih godina. Proveo je znanstveno istraživanje koje je rezultiralo odličnim diplomskim radom. Rad je prezentirao na prestižnoj međunarodnoj konferenciji u Londonu gdje je bio vrlo zapažen i Jean je već tamo dobio poziv sa Sveučilišta u Hertfordshireu da im se pridruži; nakon razgovora postao je član istraživačkog tima i dobio stipendiju za pokriće troškova boravka.

Jean je tek jedan od 62 studenta i učenika koji su do sada dobili prestižnu ROCKWOOL-ovu stipendiju. Udruga eStudent dodijelila je tvrtki ROCKWOOL Adriatic nagradu Zlatni indeks koju već pet godina dodjeljuje tvrtkama s najvećim doprinosom visokom obrazovanju i profesionalnom razvoju studenata. Naša je tvrtka pobijedila u kategoriji “stipendije” u jakoj konkurenciji 56 tvrtki. U službenom svojstvu voditeljice korporativnih poslova i predstavnice Rockwoola tada sam rekla: “ Izravno priznanje studentske zajednice našim nastojanjima izuzetno nam je zadovoljstvo jer pokazuje stvarnu vrijednost koju nudimo mladima. Kroz naš program stipendiranja nastojimo poboljšati razinu studiranja u Hrvatskoj i nastavit ćemo to činiti u budućnosti, zahvaljujući i našim zaposlenicima, ali i našim predanim studentima.”

Sve je ovo u vezi s jednom većom slikom. Godine 2008. kreirali smo program društveno odgovornog poslovanja “7 latica Rockwoolova cvijeta” i do sada njime podržali 250 projekata lokalne zajednice u vrijednosti većoj od šest milijuna kuna. Svaka latica označava jedno područje u kojem smo aktivni: kulturu, ekologiju, sport, energetsku učinkovitost, unapređenje zdravlja, kvalitetu života te obrazovanje i znanost. Potprogram koji je dobio nagradu Zlatni indeks pripada latici “obrazovanje” i nosi naziv “Je li plava boja vaše latice?”

Naš novi natječaj nova je prilika za mnoge, sigurno i za nekoga novog Jeana.

Grupa ROCKWOOL sa sjedištem u Danskoj posluje u 35 zemalja. Tvornica kamene vune ROCKWOOL u Pićnu u Istri koja je s proizvodnjom započela 2008. jedna je od najvećih greenfield investicija u proizvodnju u Hrvatskoj. U modernu tvornicu u kojoj izravno i neizravno radi više od 400 radnika, uloženo je više od 100 milijuna eura. Više od 95% proizvodnje se izvozi, a kao sirovina se koristi hrvatski kamen.

Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova, ROCKWOOL Adriatic d.o.o., 2015

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img