spot_img

AZVO-u čestitka uz kraj godine! Dodijeljen napredni MAMFORCE standard za provođenje obiteljskih i rodnih politika

Agenciji za znanost i visoko obrazovanje dodijeljen je napredni MAMFORCE standard za provođenje rodnih i obiteljskih politika, na svečanosti održanoj 19. prosinca 2017. godine u Hrvatskom saboru.

Dodjela MAMFORCE standarda održana je u sklopu završne konferencije dvogodišnjeg projekta financiranog sredstvima EU-a „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“ čiji je nositelj Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Ovaj se standard dodjeljuje organizacijama koje su prošle neovisnu procjenu uvjeta rada i praksi upravljanja ljudima i koje su provele preporučene aktivnosti u domeni društvene odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i ravnopravne rodne zastupljenosti. Ovim standardom organizacije ulažu u provođenju konceptu društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Agencija je sudjelovala u postupku MAMFORCE procjene tijekom 2016. godine i stekla pravo na korištenje osnovnog standarda nakon čega je, analizom provedenih mjera i ostvarenih postignuća, ostvarila pravo na napredni MAMFORCE standard.

Prva institucija javnog sektora koja je prošla procjenu rodnih i obiteljskih politika

U ime Agencije, MAMFORCE standard primila je ravnateljica prof. dr. sc. Jasmina Havranek te istaknula da su se kroz ovaj projekt, na razini Agencije dogodili mnogi pozitivni pomaci – od osvještavanja važnosti provođenja rodnih i obiteljskih politika – pa sve do vrlo konkretnih akcija. „Posebno nas raduje što smo prva institucija iz javnog sektora koja je prošla ovakvu procjenu i što smo potaknuli druge na uključivanje u ovu hvalevrijednu inicijativu. Svjesni smo da je odgovorno upravljanje ljudskim potencijalima izazov i da traži neprestan angažman zbog čega ćemo i dalje ostati posvećeni ovoj temi“, dodala je ravnateljica Havranek.

MAMFORCE standard dodijeljen je još i Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, Hrvatskoj elektroprivredi, Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, tvrtkama Poslovnoj inteligenciji i Verso Altima. Svečanosti, koju je moderirala Zrinka Grancarić, nazočili su Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku Marija Pletikosa, zastupnica u Hrvatskom saboru, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, dr. med. Željka Josić i izaslanica Predsjednice RH, savjetnica za društvene djelatnosti mr. sc. Renata Margaretić Urlić, zatim dr. Sonja Robnik, Sektor za jednake mogućnosti pri Ministarstvu rada, obitelji, socijalnih pitanja i jednakih mogućnosti Republike Slovenije i Samra Filipović-Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine te brojni drugi uzvanici.

Audit je proveden u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“ čiji je nositelj Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a projektni partneri su HNK Split, udruga RIJEČI/PRAVE/PREDSTAVE i Spona. Ukupna vrijednost projekta je 437.172,29 EUR,  od čega Europska unija sudjeluje sa 350.000 EUR.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img