spot_img

Djelatnici Wiener osiguranja aktivno se uključili u projekt pošumljavanja opožarenih područja

U projekt Boranka, najveće volontersko pošumljavanje opožarenih područja organizirano u Hrvatskoj uključili su se i zaposlenici Wiener osiguranja VIG koji su ispod Zvjezdanog sela Mosor sadili stabla. U akciji je sudjelovalo 130 zaposlenika, a tijekom subote ukupno je zasađeno oko 2000 sadnica. Akciju su pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatske šume. Kako organizatori akcije napominju, iznimno je važno da se u pošumljavanje aktivno uključi i šira zajednica.

 „Wiener osiguranje prepoznalo je važnost projekta Boranka i pridružilo se kao jedan od partnera projekta. I sami smo odlučili zasukati rukave i posaditi prava stabla na Mosoru. Ponosni smo što smo ovog vikenda imali priliku svojim aktivnostima podržati ovaj hvalevrijedan projekt. Nadamo se da će i građani prepoznati važnost akcije i priključiti se donacijom ili u akciji pošumljavanja na terenu“, izjavila je Alina Radusin iz Službe za marketing i korporativne komunikacije Wiener osiguranja VIG.

Wiener osiguranje kontinuirano podržava projekte od društvene vrijednosti za zajednicu te tako od 2015. godine surađuje i s udrugom CRVENI NOSOVI klaunovidoktori kojoj donira dvije kune od svake kupljene police dopunskog ili dodatno zdravstvenog osiguranja. Također, aktivan je sudionik projekta „Stablo znanja“ u sklopu kojeg je obnovio jednu od prostorija Studentskog centra koja se koristi kao centar za tehnologiju za studente i mlade, a edukatori Wiener osiguranja održali su i predavanje studentima o financijskoj pismenosti.

Projekt „Više znamo, bolje razumijemo“ kojeg je pokrenula Hrvatska gospodarska komora također je prepoznat kao hvalevrijedan od strane brojnih Društava iz financijskog sektora pa tako i Wiener osiguranja čiji edukatori često imaju gostujuća predavanja u srednjim školama i na fakultetima diljem zemlje kojima nastoje mladima objasniti važnost osiguranja i upravljanja osobnim financijama.

Wiener osiguranje profiliralo se u jednog od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu osiguranja te kao takvo prepoznalo važnost svoje uloge u promicanju osigurateljne kulture u Hrvatskoj, kao i utjecaja na društvo, okoliš i gospodarstvo.

Kao dio odgovornosti prema društvu već sedmu godinu zaredom Wiener osiguranje provodi „Social active day“ koji za cilj ima potaknuti zaposlenike da se makar na jedan dan uključe u razne volonterske aktivnosti. Zaposlenici su do sada imali priliku volontirati u dječjim domovima diljem Hrvatske; pružati podršku socijalno ugroženim obiteljima i umirovljenicima, a najnoviji projekt (O)siguran online ima za cilj skrenuti pozornost roditelja i nastavnika na opasnosti kojima su izložena djeca osnovnoškolske dobi u online svijetu.

Zaposlenici Wienera, osim što se uključuju u društveno odgovorne aktivnosti na korporativnoj razini, volontiraju i u slobodno vrijeme doprinoseći zajednici. Matična kuća Vienna Insurance Group svake godine dodjeljuje nagradu za privatni volonterski angažman zaposlenika iz svih zemalja članica Grupe. Zaposlenici nominiraju jedni druge na temelju volonterskih aktivnosti i pozitivnog djelovanja na svoju okolinu. Na taj način u Društvu se stvara pozitivna percepcija volontiranja, što rezultira sve većim brojem uključenih zaposlenika u društveno korisne aktivnosti.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img