spot_img

Dužnost je telekomunikacija biti društveno odgovornim i ekološki prihvatljivim

Alejandro Plater kao važan izvršni direktor u svijetu europske i svjetske telekomunikacijske industrije, koji vodi A1 Telekom Austria Grupu, a koja pak ima sedam kompanija na sedam tržišta, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Bjelorusiji, Srbiji i Makedoniji, dao je intervju za Jutarnji list.

U intervju posebno naglašava promjene u digitalizaciji, kao i samu odgovornost koju nosi kompanija poput A1, dosadašnji Vipnet.

Od važnijih izjava ističemo:

Kao tvrtka ste se promijenili. Prije nekoliko godina glas i telefon bili su središte biznisa, sada je to transfer podataka, internet…

– Da, nekada smo povezivali glas, sada povezujemo podatke, slijedi nam povezivanje stvari i mogućnosti umjetne inteligencije. Umjetna će inteligencija rasti sama po sebi, učit će samostalno. Ali mi moramo upravljati tehnologijom i to je ono što naše kompanije danas rade.

Je li društvo spremno na digitalizaciju?

– Potrošači ne moraju razumjeti kompleksnost, ali moraju vidjeti prednosti i koristi. Nije nužno da svi razumiju promjene unutar glazbene industrije, ali je važno da im ponudimo proizvode koji su praktičniji i kvalitetniji, ali i one prihvatljive okruženju. Naša je dužnost da budemo društveno odgovorni i ekološki prihvatljivi.

Izvor: novac.jutarnji.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img