spot_img

HEP OPSKRBA u sklopu akcije „100 zelenih stabala“ ove godine uredila okoliš HE Zakučac

U sklopu projekta ZelEn HEP Opskrba četvrtu godinu zaredom provodi akciju „100 zelenih stabala“. Ove godine uredili su okoliš HE Zakučac, najveće hidroelektrane u Hrvatskoj.

Četvrtu godinu zaredom, zajedno sa sadašnjim i budućim  kupcima proizvoda ZelEn, zaposlenici HEP Opskrbe uredili su okoliš jedne HEP-ove hidroelektrane. Ove godine to je hidroelektrana Zakučac, najveća hidroelektrana u Hrvatskoj, koja se nalazi u donjem toku rijeke Cetine, pokraj Omiša.
HEP Opskrba, pridružila se proslavi 55 godina rada hidroelektrane Zakučac i manifestaciji obilježavanja Kaštelanovih dana koju provodi grad Omiš, selo Zakučac i Srednja škola Jure Kaštelan iz Omiša. Sadnjom 55 jablana za drvored „Jurini jablani“ na simboličan način obilježeni su Kaštelanovi dani, a učenici Srednje škole Jure Kaštelana izveli su prigodni recital.

U protekle tri godine, u sklopu akcije „100 zelenih stabala“ uređen je okoliš i posađena su stabla oko  hidroelektrana Ozalj,  Kraljevac i Čakovec, s ciljem povećanja svijesti o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo.
Ovom akcijom HEP Opskrba, dobitnica nagrade Greenovation, za najbolji ukupni program zelenog gospodarstva, želi doprinijeti programu Ujedinjenih naroda, pokrenutom 2010. godine, pod nazivom “Milijarda zelenih djela – međunarodni pokret kojim štitimo planet i osiguravamo održivu budućnost“.

Naše hidroelektrane kao obnovljivi izvori energije, temelj su za kreiranje i razvoj proizvoda ZelEn, jedinstvenog  okolišno i društveno održivog proizvoda, kojeg je prepoznalo više od 60 društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj. Broj hrvatskih poduzeća koja odabiru električnu energiju iz obnovljivih izvora stalno se povećava i to je još jedan od načina kako svi zajedno brinemo o očuvanju okoliša. Do danas smo prodali više od 630  milijuna kWh zelene električne energije. Posebno nas veseli činjenica da se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Još jednom zahvaljujemo svim kupcima ZelEna na iskazanom povjerenju i sudjelovanju u našoj zajedničkoj zelenoj priči.“ istaknula je, tijekom akcije, Nada Podnar, direktorica marketinga HEP Opskrbe.

Osim  zaposlenika HEP Opskrbe i  HEP Proizvodnje, ovu zelenu akciju podržali su i kupci proizvoda ZelEn. Andrija Polić iz Stelle Croatice izjavio je ovim povodom: „Kupnjom proizvoda ZelEn pokazujemo kako ulaganje u zelenu proizvodnju nije samo trošak i nova „obveza“, već i pametna investicija u održivi razvoj. Stella Croatica vodi brigu o ljudima i okolišu i na taj način integrira gospodarske, ekološke i društvene faktore u svakodnevno poslovanje. Odlukom o korištenju električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora Stella Croatica je još jednom potvrdila  opredijeljenost za kontinuiranu brigu o zajednici u kojoj posluje. Uključivanjem u projekt „100 zelenih stabala“, posebnu pažnju pridajemo očuvanju prirode.“

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img