spot_img

Iz Tesline tvornice milijarder Elon Musk poručio: „Ja ću raditi, vi kako hoćete“. Njegovo kontraverzno (neodgovorno) ponašanje se nastavlja izjavama o pretjeranoj panici… usprkos širenju pandemije

Teslina tvornica električnih vozila u kalifornijskom gradu Fremontu nastavlja s radom prema uobičajenom planu, unatoč preporukama vladajućih o samoizolaciji šest okruga s tog područja zbog pokušaja zaustavljanja širenja koronavirusa.

Prema navodima lokalnih medija, okrug Alameda spornu Teslinu tvornicu koja zapošljava 10.000 radnika proglasio je ‘esencijalnim poslovnim subjektom’ zbog čega su je izuzeli iz odredbe o prestanku rada, pojasnio je glasnogovornik okruga.

Kako bi ublažio potencijalnu paniku i zabrinutost među radnicima, Elon Musk je jučer putem e-maila zaposlenicima poručio kako pogoni do daljnjeg ostaju otvoreni te da svatko od njih ukoliko se osjeća ugroženo slobodno može ostati kod kuće.

„Ako se osjećate nelagodno ili strahujete za vlastito zdravlje, slobodno ostanite kod kuće“, poručio je Musk putem e-maila.

Musk je također putem poruke pokušao umanjiti prijetnju koju predstavlja epidemija koronavirusa, sugerirajući da stvaranje panike zapravo predstavlja veću opasnost od samog virusa.

„Moje iskreno mišljenje je da šteta prouzrokovana panikom daleko nadilazi onu koju radi sami virus.“

Osobno ću biti na radnom mjestu, ali to sam ja. Bilo bi mi draže da ostanete kod kuće, nego da radite u strahu za vlastito zdravlje“, zaključio je Musk.

Inače, zbog epidemije COVID-19 veliki broj automobilskih kompanija već je diljem Europe zatvorio svoje pogone. Među njima je i njemački Volkswagen, kao i Renault, Ferrari, Fiat Chrysler, PSA, dok je talijanski proizvođač guma Pirelli najavio da na nekoliko dana smanjuje proizvodnju.

izvor: novac.hr

 

DRUGA, NAJNOVIJA VIJEST, 27.3.2020:
Musk planira otpustiti 75% radnika

Osebujni američki poduzetnik i proizvođač električnih automobila Tesla Elon Musk planira otpustiti 75 posto radnika u svojem pogonu u Nevadi zbog pandemije koronavirusa, piše Reuters.

Riječ je o velikoj tvornici litij-ionskih baterija (Tesla Gigafactory) smještenoj u Tahoe-Reno industrijskoj zoni u Nevadi. U vlasništvu je Tesle i japanske korporacije Panasonic, a zapošljava ukupno sedam tisuća radnika i proizvodi električne motore te baterije za Tesline popularne Model 3 limuzine.

Teslin partner Panasonic prije nekoliko dana je najavio otpuštanja, a onda i potpunu obustavu proizvodnje u svojim odjelima nevadske tvornice na 14 dana. U njihovim odjelima radi 3500 radnika.

izvor: novac.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img