spot_img

KRK POSTAJE „PAMETNI OTOK“! Na Krku odjednom otvorena najveća mreža za električna vozila u nas, s 11 punionica

Tvrtka „Ponikve eko otok Krk“ zajedno s Hrvatskim Telekomom i ostalim partnerima 17. Studenoga 2106. otvorila je na otoku Krku mrežu od čak 11 punionica za električna vozila za električne automobile i motore.

Punionice su dio najnaprednije mreže punionica za električna vozila u Hrvatskoj, koja obuhvaća niz funkcionalnosti, poput vidljivosti na vodećoj eRoaming platformi puni.hr, mogućnost rezervacije punjenja, pristup SMS-om i pametnom aplikacijom koja povezuje više od 40.000 lokacija u Europi, specijalno rješenje dojave nepravilnog parkiranja na poziciji za punjenje uz video nadzor lokacije te slobodan pristup Internetu, kao i zasebno mjerenje potrošnje energije u realnom vremenu.

Električne punionice su dio dugoročne strategije Krka da postane prvi ‘pametni otok’ u Hrvatskoj, a projekt uključuje prvo cjelovito rješenje upravljanja Ponikva nad svim otočkim servisima primjenom ICT rješenja iz područja tzv. Interneta stvari kako bi se povećala kvaliteta života građana i postigle uštede.

Više na: http://www.grad-krk.hr/lijeviMenu/Gospodarstvo/Odrzivi-razvoj-i-zastita-okolisa/Punionice-za-elektricne-automobile-doprinos-odrziv.aspx

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img