spot_img

Najmlađi stanovnici Ivanić-Grada dobili novu oazu za čitanje. INA pomogla i Gradsku knjižnicu!

U gradskoj knjižnici Ivanić- Grad bilo je radosno povodom nove svečanosti knjige! Otvoren je novouređeni novi dječji odjel i čitaonica.

INA je podržala ovaj projekt iznosom od 59 tisuća kuna, a ostala sredstva osiguralo je Ministarstvo kulture i Grad Ivanić-Grad.

INA se kao društveno odgovorna kompanija uvijek osjeća dijelom zajednice u kojoj posluje. Gradsko, ali i okolno ivanićgradsko područje važno je za Inino poslovanje. Stoga, želimo pomoći zajednici kroz podržavanje projekata i inicijativa od važnosti za poboljšanje životnih uvjeta lokalnog stanovništva. Iznimno nam je drago što smo mogli doprinijeti u realizaciji još jednog važnog projekta – rekonstrukciji Gradske knjižnice. Vjerujemo da će svi građani,  bez obzira na životne uzraste, od djece do treće dobi, uživati u novom prostoru“, istaknula je Nikolina Lukačić Petrović, direktorica Inine Proizvodne regije središnja Hrvatska

„Mogu iskazati samo zadovoljstvo radom naše knjižnice, kao i radom ravnateljice i zaposlenika knjižnice. Zahvaljujući svemu tome imamo jedan potpuno novi prostor koji će biti kvalitetno uređen, koji će biti dijelom namijenjen za najmanje uzraste, dijelom i za potrebe Visoke škole te opću knjižničku funkciju. Prostor je lijep i kvalitetno opremljen. Pozivam građane Ivanić-Grada da posjete knjižnicu uskoro i da koriste novouređeni prostor, a donatorima zahvaljujem na potpori“, izjavio je gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bijan Leš.

Funkcionalnost novouređenog prostora pojasnila je ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić- Grad, Senka Kušar Bisić: „Ovdje je riječ o rekonstrukciji dijela knjižnice, čitaonice i dječjeg odjela čime se osigurava veći i funkcionalniji prostor za niz aktivnosti, posebice kada govorimo o  dječjem odjelu. Napokon su djeca dobila ono što i zaslužuju. Sada imamo novouređen prostor i doista smo sretni i zadovoljni što se to napokon dogodilo.“

Ovo je jedan od brojnih projekata koje je u ovome kraju podržala INA. Prošle je godine kompanija u Graberju Ivaničkom donirala svoju nekretninu za proširenje podružnice Dječjeg vrtića Ivanić-Grad. Sufinancirala je s gotovo pola milijuna kuna izgradnju vrijedne sportske dvorane u Osnovnoj školi Posavski Bregi. Podržala je manifestaciju Bučijada i sudjelovala u mnogim drugim projektima kojima je cilj bio podizanje kvalitete života lokalne zajednice.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR INA

DOBRA Hrvatska
Lipanj, 2020

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img