spot_img

Nefinancijsko izvještavanje: Jeste li spremni?

Brojne hrvatske tvrtke u svojim godišnjim izvješćima već imaju uvrštena poglavlja o društvenoj odgovornosti, odnosno održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju. Od 1. siječnja 2017. godine veliki subjekti od javnog interesa s više od 500 zaposlenih imaju obvezu  nefinancijskog izvješćivanja u skladu s Direktivom Europske unije. Jeste li i vi među njima?

Nefinancijsko izvješćivanje ima za cilj ukazati različitim dionicima, s kojima društvo ima direktne ili indirektne odnose, na koji način ono svojim aktivnostima utječe na okolišna, socijalna i druga pitanja.  Samo izvješćivanje treba biti rezultat i odraz aktivnosti društva koje ono poduzima u postupku upravljanja ne samo poslovnim rizicima, već i rizicima vezanim za pitanja okoliša, socijalna i kadrovska pitanja, pitanja borbe protiv korupcije i zaštite ljudskih prava, odnosno, društveno odgovorno poslovanje. Nefinancijske informacije postaju dodatni kriterij usporedbe i vrednovanja tvrtki na međunarodnim tržištima.

Znate li na koji način pristupiti pripremi nefinancijskih izvještaja?

S ciljem da Vam pomognemo naći odgovore na ova pitanja, pozivamo Vas na seminar: Nefinancijsko izvješćivanje: jeste li spremni?, koji će se održati u srijedu, 29. studenog 2017. od 09:00 do 15:00 u prostorima tvrtke Deloitte d.o.o., Radnička cesta 80/VI kat, Zagreb.

U nastavku se nalazi detaljan program radionice:

8:30 – 9:00          Prijava, registracija i jutarnja kava

9:00 – 9:30          Uvod u radionicu – zašto nefinancijsko izvješćivanje?

9:30 – 12:00       Kako pripremiti nefinancijsko izvješće?

12:00 – 12:30     Nefinancijsko izvješćivanje u praksi – kako »preživjeti« proces izvješčivanja?

12:30 – 13:00     Pitanja i odgovori

13:00 – 14:00     Ručak

14:00 – 15:00     Dodjela nagrade Green Frog za najbolje izvješće o održivom razvoju za 2016. godinu

15:00 – 17:00     Individualno savjetovanje sa stručnjakom iz područja održivog razvoja

Cilj seminara je olakšati postupak pripreme nefinancijskih izvješća kroz pojašnjenje regulatornog okvira, te definiranje koraka u procesu, kao na primjer: definiranje sadržaja izvješća i ključnih područja izvješćivanja, identifikacija potrebnih podataka i ključnih osoba za komuniciranje, način  prikupljanja, analize i prezentacije informacija, grafički dizajn izvješća. Sva navedena pitanja bit će potkrijepljena dobrim i lošim primjerima iz prakse, kao i savjetima kako u tom procesu biti što uspješniji.

Seminar je namijenjen tvrtkama i drugim organizacijama koje žele ili imaju obvezu pripremati nefinancijska izvješća. Poziv je upućen i svima onima koje zanimaju novine u području održivosti te informacije vezane za društveno odgovorno poslovanje, uključujući teme kao što su stvaranje vrijednosti, socijalni i ekonomski utjecaj, priopćavanje informacija o rezultatima poslovanja.

Radni jezik: engleski

Kotizacija za seminar iznosi 600 kn + PDV i uključuje sudjelovanje na seminaru, materijale i ručak.  Iznos uvećan za PDV (25%) molimo uplatite na račun Deloitte d.o.o. kod Privredne banke Zagreb, broj bankovnog (žiro) računa 2340009-1110098294, IBAN: HR3823400091110098294. Prilikom uplate molimo da u poziv na broj upišete: 29112017.

Odobrava se 10% popusta za više sudionika iz iste organizacije. Društva koja su sudjelovala u natječaju Green Frog ne plaćaju kotizaciju za seminar. Ukoliko se želite prijaviti za individualni sastanak, molimo Vas da isto navedete u prijavi. Broj mjesta za individualne sastanke je ograničen, pa Vas molimo da se prijavite što prije.

Dodatne informacije doznajte ovdje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img