spot_img

Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade SJAJ 2018. za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju DOP-a i održivosti

Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska pri M.E.P. d.o.o. u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) i UN Global Compact mrežom Hrvatska raspisuje natječaj za II. dodjelu godišnje nagrade SJAJ – godina 2018. Nagrada se dodjeljuje organizacijama za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja. Ciljevi nagrade su istaknuti dobru praksu digitalne vidljivosti DOP-a, potaknuti sve u Hrvatskoj na unapređenje odgovornog poslovanja prema održivosti i na važno javno komuniciranje aktivnosti u tom području.

Prema istraživanju Poslovne inicijative iz 2017. godine, na uzorku od 203 organizacije, njih 20% ne komunicira aktivnosti u području održivosti digitalnim putem, odnosno putem vlastitih internetskih stranica. Stoga, ovogodišnjom se dodjelom nagrade SJAJ i izborom poduzeća koja prednjače u organiziranim aktivnostima komuniciranja vlastitih napora u održivosti, nastoji dodatno potaknuti organizacije da javno objavljuju i redovito komuniciraju svoje zalaganje za održivost.

Nagrada SJAJ dodjeljuje se od 2017. godine. Nagrada SJAJ za 2018. godinu dodijelit će se u tri kategorije: velika poduzeća (dvije nagrade), mikro, mala i srednja poduzeća (tri nagrade) te civilno društvo (jedna nagrada).

Sudjelovanje i prijava

Radovi se prijavljuju ispunjavanjem on-line upitnika u sljedećim kategorijama:

Natječaj se otvara 20. srpnja 2018. Završni dan za primanje prijava je 9. listopada 2018. do 24:00 sata.

Glavni kriteriji za vrednovanje prijava su: istaknutost zasebne kategorije na naslovnici internetske stranice organizacije koja upućuje na praksu društveno odgovornog poslovanja organizacije i zalaganja za održivost; broj i nazivi potkategorija; učestalost objavljivanja novih vijesti/članaka na internetskoj stranici; korištenje inovativnih alata u komuniciranju; objavljivanje i vidljivost nefinancijskog izvještaja na naslovnici internetske stranice organizacije; održavanje dodatne domene posvećene pojedinačnom DOP projektu ili području; objavljivanje članaka iz vlastite prakse na specijaliziranim portalima za vidljivost i afirmaciju DOP-a i održivosti.

Dodjela nagrade

Vrednovanje prijava i izbor dobitnika izvršit će Odbor za dodjelu nagrade SJAJ, u odgovarajućoj suradnji i sudjelovanju članstva Poslovne inicijative Dobra Hrvatska, te izvršnog koordinativnog tima Poslovne inicijative, sve u skladu s usvojenim Kriterijima i Pravilnikom o dodjeli nagrade. Odbor čine predstavnici poslovnog sektora, znanstvenih i visokoobrazovnih institucija te civilnog društva.

Odbor zadržava pravo ne dodijeliti predviđeni broj nagrada, povećati broj nagrada, produljiti natječajni rok te sâm nominirati potencijalne dobitnike na temelju objektivnih spoznaja.

Dodjela nagrada održat će se u prosincu 2018., zajedno s HUP DOP nagradom.

Pozivaju se svi pravni subjekti aktivni u području društvene odgovornosti i održivosti na prijavu i sudjelovanje – uključivanjem u ovakvu aktivnost nastavljamo zajednički komunicirati i afirmirati društvenu odgovornost i održivost u Hrvatskoj.

Službeni poziv preuzmite ovdje.

Kontakt za sve informacije:

odgovorno@odgovorno.hr
01/550-9805

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img