spot_img

Trajno opredjeljenje dm-a: briga za zdravlje djelatnika i sugrađana!

Od samog početka poslovanja, dm posluje u skladu s filozofijom koja u središte stavlja potrebe kupaca, djelatnika i partnera, a podjednako tome uzima u obzir i razvoj i dobrobit zajednice. Početna točka svih naših društveno-odgovornih aktivnosti uvijek su djelatnice i djelatnici koji su pravi temelj dm-ovog uspjeha. Briga za njihovu dobrobit i zdravlje gradi njihovo zadovoljstvo. Brojne su aktivnosti usmjerene na poticanje zdravog života naših djelatnika od 2016. godine objedinjene u inicijativi „dm…jer tu živim zdravo“. 

Ove se godine, četrnaest zemalja dm grupe po prvi put ujedinilo u takvom zalaganju, sve s ciljem stvaranja zdravijeg, održivijeg radnog okruženja – u sklopu dm-ovih međunarodnih Tjedana zdravlja. Za više od 70.000 svojih djelatnica i djelatnika Europe dm organizira 25 dana poticaja, ideja i sadržaja za više tjelesnog, mentalnog i socijalnog zdravlja.

Središnji događaj bio je izazov kretanja tijekom kojeg su djelatnici prikupljali minute kretanja za dobrobit drugih. Svaku minutu trčanja, bicikliranja, plivanja ili planinarenja, pretvorili smo u tvrtkinu novčanu donaciju koju će svaka zemlja grupe donirati svojim udrugama ili lokalnim održivim projektima.  

dm
Foto: dm

Tijekom svog Tjedana zdravlja, u tom smislu, djelatnici dm-a u Hrvatskoj proveli su aktivnu pauzu s rukometnim reprezentativcem Jakovom Gojunom, sudjelujući u edukativnim webinarima i izazovu digitalne detoksikacije te dermatološkom pregledu. 

Obogaćujući na svaki način svoje djelovanje, dm je osigurao po jednu sadnicu stabla za svakog djelatnika da je zasadi u sklopu velike volonterske akcije pošumljavanja pri završetku naših Tjedana zdravlja. Tjedan zdravlja pruža svim zaposlenicima priliku da pokrenu promjene u dm-u i na međunarodnoj razini, tako što će putem interne platforme, a do sredine prosinca, davati prijedloge za stvaranje zdravijeg radnog okruženja. Nacionalni žiri odabrat će najbolje ideje koje će potom predstaviti međunarodnom žiriju, a one izabrane bit će implementirane u svih 14 zemalja u kojima dm posluje. 

Uz aktivnosti usmjerene na unapređenje zdravlja djelatnica i djelatnika, tijekom 2023. godine dm je svoje aktivnosti usmjerio i na unapređenje zdravlja sugrađana, s posebnim naglaskom na žensko zdravlje. U travnju 2023. godine pokrenuli smo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojega smo odabrali devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na dobrobit i zdravlje žena. Uz nabavku medicinskih uređaja i opreme te podršku istraživanjima, pomažemo projekte usmjerene na mentalno zdravlje i  menstrualno siromaštvo, na žene oboljele od raka i žene žrtve obiteljskog nasilja. 

Potpora zdravom načinu života i ove se godine se ogleda u tradicionalnoj dm ženskoj utrci, kojom već jedanaest godina potičemo žene i djecu na aktivan život i bavljenje sportom. Sustavno bavljenje temama koje su ključne za žensko zdravlje uključuje  i davanje prostora izazovima o kojima se rijetko govori. Tako su na prvoj dm-ovoj konferenciji o ženskom zdravlju održanoj u rujnu stručnjaci odgovarali na najvažnija pitanja o ženskom zdravlju, a dodatan prostor za edukaciju i raspravu osigurali smo dm podcastima koji su se također bavili ženskim zdravljem.

dm u Hrvatskoj potiče svoje  djelatnike na veću brigu o vlastitom zdravlju organizirajući  s njima i za njih više od trideset različitih aktivnosti, čemu podršku daju i interni predavači, vanjski stručnjaci, poznati sportaši i ambasadora zdravlja.

Nataša Odak
menadžerica Razvoja ljudskih resursa u dm-u

P.S: dm je tvrtka sa visokim ugledom fer – poslodavca i brojim priznanjima u tom smislu; sve članke o praksi i zalaganju dm možete vidjeti OVDJE

Nataša Odak
menadžerica Razvoja ljudskih resursa / dm | više objava

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img