spot_img

Prijavite se na online konferenciju – Predstavljanje poslovnih praksi odgovornih prema djeci

U organizaciji UNICEF HRVATSKA- Inspirirajte se idejama za unaprjeđenje odnosa poslovnog sektora prema djeci. Saznajte o dokazanim praksama koje omogućuju bolju usklađenost obiteljskog i poslovnog života i kako su iste došle do izražaja tijekom pandemije koronavirusa. Sudjelujte u predstavljanju poslovnih praksi odgovornih prema djeci

Online konferencija:

Predstavljanje poslovnih praksi odgovornih prema djeci

Pridružite nam se 20. studenog od 10 do 11.30

Djeca su ključni dionici poslovanja – kao potrošači, članovi obitelji zaposlenih, mladi radnici ili kao budući zaposlenici i poslovni lideri. No usprkos tome, istraživanje UNICEF-a je pokazalo da je u Hrvatskoj svijest o tome relativno niska te da je potrebno povećati vidljivost postojećih poslovnih praksi koje uvažavaju prava i dobrobit djece.

Na Međunarodni dan djeteta Savjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje organizira online konferenciju na kojoj će predstaviti primjere odgovornih poslovnih praksi hrvatskih poduzeća prema djeci, koje su mapirali studenti i studentice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu vodeći se Načelima o pravima djece i poslovanju.

Na konferenciji Vas očekuje i panel-diskusija na kojoj će se raspravljati o prednostima poslovnih praksi koje omogućuju bolju usklađenost obiteljskog i poslovnog života te kako su takve prakse došle do izražaja tijekom pandemije koronavirusa.

U programu konferencije sudjeluju:

  • studenti i studentice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • mentorice članice Savjetodavnog odbora za dječja prava i DOP
  • predstavnici poslovnog sektora i akademske zajednice
  • predstavnice UNICEF-a.

Pridružite nam se 20. studenog od 10 do 11.30 i inspirirajte se idejama za unaprjeđenje odnosa poslovnog sektora prema djeci – idejama koje ujedno doprinose boljim poslovnim rezultatima i održivom razvoju društva.

Prijavite se na online konferenciju putem LINKA

Prijave su otvorene do 16.11.2020. Podaci potrebni za pristupanje stići će u Vaš elektronički poštanski sandučić nekoliko dana prije konferencije.

UNICEF Ured za Hrvatsku,
Radnička cesta 41/7, 10 000 Zagreb, Hrvatska

——————-
Savjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje je platforma za razmjenu znanja i dobrih praksi usmjerena k povećanju vidljivosti dječjih prava u poslovnoj zajednici. Članovi Savjetodavnog odbora: Hrvatska udruga poslodavaca, Global Compact Mreža Hrvatska, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Hrvatska gospodarska komora, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačka burza d.d., IKEA Hrvatska d.o.o, Ericsson Nikola Tesla d.d., Hrvatska udruga banaka, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, Telemach Hrvatska d.o.o., A1 Hrvatska, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje, Institut zaposlena mama, članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.