spot_img

Serijal „Pogledaj ambalažu“: Inovacijom na ambalaži JYSK uklanja 3 milijuna plastičnih ručki na godinu

Nisu to tek jednokratne pogodnosti, već trajna poboljšanje u korist svima – i Zemlji i potrošačima i JYSK-u. Novi JYSK-ovi WELLPUR ergonomski jastuci koriste unaprijeđenu ambalažu, na način da se s ambalaže i proizvoda uklanjaju, svi po redu, nepotrebni materijali i ekološki nepodesna rješenja. U ovom slučaju štedi se na milijune plastičnih ručki i metalnih patentnih zatvarača. 

Sukladno svojim strategijama, JYSK kontinuirano radi na razvoju inovativnih i održivih rješenja za pakiranja proizvoda, kako bi svojim kupcima osigurali kvalitetan proizvod – što uključuje i najmanji utjecaj na okoliš. Današnji kupci su sve više osviješteni za taj aspekt naše suvremenosti pa im je jedan od bitnih motiva pri kupnji proizvoda upravo i njegov ekološki trag, što se svakako reflektira i na ekologičnost ambalaže. Žele proizvode s ambalažom koja ne šteti našoj okolini! Potrošači sve više cijene društveno odgovorno poslovanje i zalaganje za održivost. 

Inovacije na ambalaži

Vođen time, JYSK je predstavio rješenje za ambalažu svojih proizvoda (za jastuke), na kojoj je uklonio plastične ručke s kartonskih kutija. Radi se o 3 milijuna plastičnih ručki na godinu.

Nadalje, zamjenom patentnih zatvarača inovativnim „tekstilnim“ rješenjem, uštedjeti će se i  milijun metalnih patentnih zatvarača na godinu . Zamjena patentnih zatvarača na jastucima je i praktično i trajnije rješenje, sve to na način da se dva sloja tkanine međusobno preklapaju i tako čine tzv. meko zatvaranje.

Ponosna sam što smo, u dobroj suradnji s našim dobavljačima, uspjeli smanjiti upotrebu plastike i metala kod naših WELLPUR jastuka i pakiranja. Još uvijek imamo nerealiziranih potencijala za činiti i više, na čemu radimo,  te ovo danas vidimo kao prvi mali korak u pravom smjeru – ka smanjenju upotrebe nepotrebnih materijala iz naše svakodnevnice. Dobra je stvar kod ovakvih unaprjeđenja što se tu radi o trajnom rješenju. Nije to samo jednokratna pogodnost, već dugoročno poboljšanje,” kaže Berit Stokholm Christiansen, Voditeljica kategorije za poplune i jastuke u JYSK-u.

Referenca: Večernji list 

DOBRA HRVATSKA
Ožujak, 2023.

Odgovorno@odgovorno.hr
www.odgovorno.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img