Tetra Pak potiče povrat upotrijebljene ambalaže – Floraart, Bundek 2016

Neka vam priroda bude nagrada!

Svi posjetitelji Floraarta 2016 koji će donijeti pet komada upotrijebljene Tetra Pak ambalaže na izložbeni štand kompanije dobivaju na dar sadnicu ljetnice. Cilj ove akcije pod nazivom „Neka vam priroda bude nagrada“ je potaknuti građane na recikliranje i odgovorno ponašanje spram prirode

Za najmlađe ali i one nešto starije posjetitelje Tetra Pak organizira edukativne radionice, nagradne natječaje i zabavne igre uz koje će posjetitelji moći učiti kako reciklirati i brinuti o prirodi.

Nakon netom završenog projekta Eko paket, u sklopu kojeg su djeca iz stotinjak eko vrtića i škola diljem Hrvatske imala priliku upoznati rad „pulper“ stroja, to će sada moći vidjeti i svi građani na Floraartu 2016. Radionica na kojoj će se prikazati rad „pulper stroja“, koji reciklira upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu i stvara reciklirani papir, edukativnog je karaktera te demonstrira na koje načine od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže mogu nastati kreativni i vrijedni predmeti. Cilj je posjetitelje informirati gdje završava upotrijebljena Tetra Pak ambalaža nakon što je oni stave u žute kontejnere na području Grada Zagreba.

Otpad nije smeće, već vrijedna sirovina!

Uz edukativne radionice, tijekom vikenda organizira se i likovna radionica „Drvo i ja rastemo zajedno“ u sklopu koje djeca izrađuju radove od upotrijebljene ambalaže i natječu u Facebook nagradnom natječaju. Pobjednik dobiva „vlastito drvo“ koje će i osobno posaditi na Bundeku.

Tetra Pak, kao vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, u svom poslovanju veliku pažnju posvećuje ekologiji. Nastojeći  isporučivati sigurne, inovativne i ekološki ispravne proizvode osigurava potrebe stotina milijuna ljudi u više od 170 zemalja diljem svijeta. S više od 23 000 zaposlenika koji rade u više do 80 zemalja svijeta kompanija realizira održiv pristup poslovanju, s motom

ZAŠTITI ONO ŠTO JE DOBRO!

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img