spot_img

Uključite se u regionalnu raspravu o razvojnim prioritetima u RH

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. – 2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u Hrvatskoj. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Pozivamo predstavnike civilnog i akademskog sektora s područja Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke i Virovitičko-podravske županije da nam se pridruže u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Sisku 4. rujna 2018. Razgovor će se održati u prostoru Gradske uprave (Rimska 26) od 10.00 – 12.30 h.

Tom prigodom bit će ukratko predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena.

U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

PRIJAVA
Sudjelovanje potvrdite prijavom na sljedeći link: https://goo.gl/8s4LMn.

Rok za prijavu: petak 24. kolovoz 2018.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img