spot_img

Digitalne inovacije za održivi razvoj – Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva 2024.

Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva obilježava se svake godine 17. svibnja, još od 1969. godine. Prilika je to za podizanje svijesti o mogućnostima koje korištenje interneta i drugih informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) može donijeti društvima i gospodarstvima, kao i o načinima premošćivanja postojećeg digitalnog jaza. 

Svake godine ITU posvećuje Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva (WTISD) određenoj temi. Ove godine u središtu pozornosti su digitalne inovacije za oblikovanje uključive i održive budućnosti.

Digitalne inovacije mogu pomoći u rješavanju najhitnijih svjetskih izazova

Od borbe protiv klimatskih promjena do uklanjanja gladi i siromaštva, digitalne tehnologije mogu pomoći u postizanju 70% ciljeva u okviru UN-ove Agende održivog razvoja. Izgradnja održive budućnosti zahtijeva inovativno razmišljanje i djelovanje u digitalnom svijetu.

Digitalna inovacija ključna je pokretačka snaga gospodarskog napretka i globalnog razvoja. U današnjem digitalnom krajoliku koji se brzo razvija, inovacija je postala sinonim za prilike za rast i rješenja za hitne društvene izazove.

Napredak je, nažalost, neravnomjerno raspoređen, što dovodi do onoga što je poznato kao jaz u digitalnim inovacijama. Premošćivanje ovog jaza ključno je kako bi se osiguralo da svi mogu imati koristi od transformativne moći tehnologija.

Na čelu ove globalne misije za poboljšani digitalni razvoj kroz digitalne inovacije − je Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) − agencija Ujedinjenih naroda za digitalne tehnologije. S fokusom na osnaživanje zajednica i poticanje suradnje i razmjene znanja, ITU predvodi napore za premošćivanje jaza u digitalnim inovacijama i stvaranje jednakih uvjeta za sve.

Kako se uključiti i biti dio proslave!

Virtualni sat 17. svibnja okupit će digitalne stručnjake i inovatore. Rasprava, koja se prenosi uživo iz ITU TV studija u Ženevi, Švicarska, istražuje kako digitalne inovacije mogu ojačati održivi razvoj.

Ovaj jednosatni događaj okupit će digitalne stručnjake i inovatore na globalnom putovanju, istražujući diljem svijeta digitalna središta u kojima inovacija napreduje. Kako će izgledati budućnost digitalnih inovacija? Budite dio razgovora.

DOBRA HRVATSKA

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img