spot_img

Dječji dom za nezbrinutu djecu “Ivana Brlić Mažuranić” iz Lovrana prvi je objekt obnovljen sredstvima koja su osigurali kupci proizvoda ZelEn, električne energije iz obnovljivih izvora

Donacijom projekta energetske učinkovitosti u vrijednosti 400 tisuća kuna izvedene su sveobuhvatne mjere energetske učinkovitosti koje će Dječjem domu Ivane Brlić Mažuranić omogućiti sigurnost opskrbe toplinskom energijom, bolju kontrolu troškova i upravljanje potrošnjom prirodnog plina uz značajno povećanje udobnosti korisnika te u konačnici ostvarenje energetskih ušteda. Donirani projekt energetske učinkovitosti provela je tvrtka HEP ESCO u sklopu projekta ZelEn. Projekt će osigurati Domu smanjenje potrošnje plina za grijanje za 38 posto te 35 posto za pripremu tople vode.

Svečanost primopredaje potvrde o izvedenom projektu poboljšanja energetske učinkovitosti  održana je u Domu , 1 ožujka 2017.

ZelEn je  proizvod HEP Opskrbe namijenjen kupcima kategorije poduzetništvo koji u svom poslovanju koriste električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Sredstvima prikupljenim od naknade upravlja Odbor za ZelEn, čiji su članovi predstavnici kupaca ZelEn i predstavnici HEP-a. Na prijedlog Odbora, Uprava HEP-a donosi odluku o donaciji sredstava isključivo za realizaciju projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva kao što su vrtići, škole, domovi i bolnice.

Završetkom ovog projekta, počinju pripreme za pet novih projekata koji su rezultat provedenog natječaja za drugu donacija, vrijednu čak milijun kuna.

 

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img