spot_img

VETROPACK STRAŽA uredila VETROPARK – vedra slika odnosa sa lokalnom zajednicom

Društveno odgovorno poslovanje u području brige za lokalnu zajednicu imanentno je poslovanju Vetropack Straže od osnutka tvornice 1860. do danas. Nastala zahvaljujući prije svega prirodnim resursima ovog kraja, tvornica mu uzvraća permanentnom brigom za kvalitetu života zaposlenika i njihovih obitelji i dobrosusjedske odnose. I zato stalno i intenzivno ulaže u razvoj infrastrukture svog kraja te kulturnog i društvenog života, podržava zdravstvene i obrazovne institucije. A snažno je generirala i razvoj gospodarskih djelatnosti koje se bave proizvodima i uslugama potrebnima za proizvodnju stakla. Neke od tih djelatnosti izrasle su u snažne i pretežno izvozno orijentirane tvrtke.

Vetropack Straža – zajedno s humskim krajem od 1860.

Vetropack Straža zapošljava oko 650 ljudi i riječ je većim dijelom o stanovništvu širega humskog kraja. U mjestu od 5000 stanovnika, jasno je koliki utjecaj takva tvrtka može imati na zajednicu. Projekti koje realizira u sinergiji s Općinom Hum na Sutli ili izravno u lokalnoj zajednici temelje se na uskladi realnih potreba građana i težnje za stvaranjem zdrave, inovativne i poticajne okoline za život, prema načelima održivog razvoja.

Jedno od najvažnijih i čestih pitanja koje si postavljamo jest kako podržati razvoj sposobnosti u naših najmlađih, onih koje će im biti potrebne za suočavanje s izazovima budućnosti i ostvarenje vizija koje već sad zajednički osmišljavamo? Naš ovogodišnji projekt-dar im omogućuje – kroz igru i socijalnu komunikaciju – razvoj kreativnosti, snalažljivosti i psihofizičkih sposobnosti te zdravih navika boravka u prirodi i bavljenja aktivnostima na otvorenom. S tim je ciljem obnovljen dječji Vetropark pokraj osnovne škole, naš poklon najmlađim stanovnicima Huma na Sutli povodom obilježavanja 160 godina postojanja naše kompanije.

Vetropark djeca

Vetropark, mjesto druženja, veselja, rekreacije… za sve!

Vetropack Straža uredila je i otvorila park 2002., davši mu naziv Vetropark. To je prvi dječji park u Humu na Sutli u kojem su djeci, na njima primjeren način i izvan strukturirane edukacije, približuju i objašnjuju pojmovi recikliranja, održivosti i očuvanja prirodnih resursa, sve to postavljanjem zelenog otoka s informativnim pločama i spremnicima za razvrstavanje otpada.

Ove su godine obnovljene postojeće sprave, stolovi za stolni tenis te stolovi i klupe za odmor, postavljene su nove sprave za igru i pozornica od paleta, uređene staze. Svoj doprinos projektu dali su i sami zaposlenici. Organiziran je svojevrsni teambuilding za 15 zaposlenika iz različitih sektora, među kojima je bilo i nekoliko novozaposlenih. Uz društveno koristan rad – bojenje stolova, klupa i sprava za igru, bila je to ujedno odlična prigoda za upoznavanje i stjecanje osjećaja povezanosti i suradnje.

Vetropark je danas zelena oaza u urbanom dijelu Huma na Sutli, veoma omiljena među mještanima svih dobnih skupina zbog uvjeta koje im nesebično pruža – u vidu ugodnog i lijepog prostora za igru, druženja, šetnje pa čak i različite školske aktivnosti. A s dolaskom ljeta, Vetropark postaje idealno mjesto za razne kulturne i edukativne sadržaje, od ekoloških i kreativnih likovnih radionica do večernjih koncerata i ljetnog kina.

Maja Starček, voditeljica Komunikacija, Vetropack Straža d.d.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img