DOBRA VIJEST! Kompaniji HEINEKEN Hrvatska u jednom mjesecu dodjeljena dva ugledna priznanja

Kompanija HEINEKEN Hrvatska ima posebnog razloga za zadovljstvo – njezini su napori široko prepoznati u najširoj zajednici, a posebno u krugu organizacija koje se bave održivim poslovanjem te promiču održivost.
Za brojne napore koje HEINEKEN Hrvatska čini na području održivosti, tvrtka je u kratko vrijeme dobila dva ugledna priznanja:

  • HUP DOP – Veliku nagradu za društveno odgovorno poslovanje koju je dodijelila Hrvatska udruge poslodavaca u prosincu 2018. te
  • Indeks DOP-a za društveno odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem koju je kompanija HEINEKEN Hrvatska dobila od Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u studenom 2018., i to drugu godinu zaredom

Dobivene nagrade imaju svog uporišta u permanetnim aktivnostima, kojima je nedavno pridodana i još jedna….

HEINEKEN Hrvatska brine za okoliš: uvodi se kompletna LED rasvjeta u pivovaru, ušteda 80%
Najnoviji doprinos održivom poslovanju HEINEKENA Hrvatska predstavlja zamjena halogene rasvjete LED rasvjetom u pivovari u Karlovcu.
Nakon niza zelenih investicija – gradnje zelenog skladišta, postavljanja solarnih panela te unapređenja procesa punjenja piva – HEINEKEN Hrvatska zamjenit će halogenu rasvjetu u svojoj pivovari u Karlovcu učinkovitijom LED rasvjetom.
Zahvaljujući tome godišnja ušteda električne energije iznosit će čak 80%. Uz to, budući da je tipičan vijek trajanja halogenih žarulja od 2.000 do 8.000 sati, a LED žarulja između 30.000 i 50.000 sati, smanjit će se i troškovi održavanja.
Osim same zamjene, rasvjeta u pivovari bit će proširena i poboljšana, a procjenjuje se da će se ova, 2,5 milijuna kuna vrijedna, investicija isplatiti u razdoblju od nekoliko godina. Zamjena halogene rasvjete LED rasvjetom obavljena je u pogonima za punjene piva i skladištima pivovare, a u tijeku je uvođenje LED rasvjete i u proizvodne pogone.

HEINEKENOV niz energetski učinkovitih investicija

Postavljanje LED rasvjete novi je nastavak u nizu energetski učinkovitih investicija iz protekle godine, među kojima se ističu:

  • unapređenje procesa punjenja piva koje je dovelo do smanjenja potrošnje struje, vode i toplinske energije,
  • postavljanje 1.380 solarnih panela na krovu zelenog skladišta u krugu pivovare koji će prema procjenama godišnje proizvoditi oko 395.000 kWh električne energije,
  • te najveća investicija kompanije u 2017. godini – skladište u vrijednosti od 2,5 milijuna eura izgrađeno prema principima zelene gradnje

„U kompaniji HEINEKEN Hrvatska kontinuirano ulažemo u povećanje energetske učinkovitosti te smanjenje utjecaja na okoliš jer je jedna od ključnih strateških odrednica naše kompanije upravo ‘zeleno’ poslovanje. Ponosni smo na naše investicije te ćemo nastaviti u istom smjeru kako bismo ostali predvodnikom na području društvene odgovornosti i održivog poslovanja na domaćem tržištu“, izjavila je Valentina Belavić, direktorica Sektora lanca opskrbe u kompaniji HEINEKEN Hrvatska.

Dobra Hrvatska

Siječanj 2019.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img