spot_img

Priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. dobile 4 tvrtke – za odlične prakse prijateljskog ozračja prema zaposlenima i obiteljima!

Svi pokazatelji upućuju na to da zaposlenici kojima poslodavac daje priliku uskladiti privatne i poslovne obaveze postižu bolje radne rezultate,“

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. godinu trgovačkim društvima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima. 

Nakon ocjene 49 prijava pristiglih tijekom natječaja u okviru Projekta „Poslodavac prijatelj obitelji, u siječnju ove godine Središnji državni ured priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ dodijelio je: 

  • u kategoriji mikro trgovačkih društava: TRAKOSTYAN TOURS d.o.o

Priznanje je preuzeo direktor Željko Gjud, koji je naglasio kako je 2020.-a pandemijska godina bila najizazovnija do sada po pitanju poslovanja turističkih agencija, no da je u njihovom poduzeću prioritet bio sačuvati zajedništvo i održati postojeća materijalna prava zaposlenika. 

  • u kategoriji malih trgovačkih društava: TAKEDA PHARMACEUTICALS CROATIA d.o.o. 

Priznanje je preuzela direktorica Viktorija Zadro Huml, a istaknula je japansku tradiciju poslovanja koja se može usporediti sa onom u Hrvatskoj. „Zaposlenici i obitelj su na prvom mjestu i to se vidi u postupku donošenja poslovnih odluka“ poručila je. 

  • u kategoriji srednjih trgovačkih društava: BKS BANK AG, glavna podružnica Hrvatska 

Priznanje je preuzeo direktor glavne podružnice Hrvatska Juraj Pezelj, koji je mišljenja da, kako u hrvatskoj podružnici, tako i u Austriji, usklađivanje poslovnog i privatnog života zaposlenicima daje snagu za nošenje sa svakodnevnim obiteljskim izazovima. Također je naglasio da je usklađivanje poslovnog i privatnog života investicija u mlade ljude i našu budućnost. 

  • u kategoriji velikih trgovačkih društava: ZAGREBAČKA BANKA d.d. 

Priznanje je preuzela Iva Koenig, direktorica Podrške upravljanju ljudskim resursom. Naglasila je da samo sretni i zadovoljni zaposlenici mogu postići svoj maksimum na radnom mjestu. Istaknula je neke od bitnih mjera koje Zagrebačka banka provodi prema svojim zaposlenicima kao što su dar za mame i tate, slobodni dan za rođendan ili polazak djeteta u vrtić ili školu te time pokazuju da čak i nefinancijski benefiti mogu uvelike doprinijeti zadovoljstvu zaposelenika. 

Priznanja je svečano uručila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić koja je zahvalila nagrađenima, ali i svim poslodavcima koji ulažu napore i značajno doprinosite kvalitetnijem obiteljskom životu, posebno u vrijeme pandemije COVID-19. 

U uvodnom obraćanju državna tajnica je istaknula kako je cilj Projekta senzibilizacija poslodavaca i javnosti za razumijevanje potreba zaposlenih majki i očeva, poticanje društva na zaštitu i osnaživanje obitelji te isticanje pozitivnih mjera koje poslodavci provode, a usmjerene su na poboljšanje kvalitete života zaposlenika. 

Svi pokazatelji upućuju na to da zaposlenici kojima poslodavac daje priliku uskladiti privatne i poslovne obaveze postižu bolje radne rezultate, a istovremeno se kroz poticanje kvalitetnijeg obiteljskog života pridonosi jačanju svijesti o obitelji kao temelju društva“, istaknula je državna tajnica Središnjeg državnog ureda. 

Okupljenima se obratila i državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa koja je iskazala poseban naglasak Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na poticanje i uključivanje žena na tržište rada i razvoja odgovarajućeg sustava podrške za uključivanje i zapošljavanje žena.

 „Direktiva EU o ravnoteži privatnog i poslovnog života čije se odredbe prenose i u Zakon o radu, utjecat će na prilagođavanje zakonskog okvira neupitnoj potrebi za dodatnim podupiranjem ravnopravnosti žena i muškaraca u pogledu jednakih mogućnosti na tržištu rada“ poručila je državna tajnica Pletikosa. 

Zbog zdravstvene krize koja je uzrokovala različita ograničenja i prepreke u poslovanju, u natječaju za dodjelu priznanja “Poslodavac prijatelj obitelji” u 2020. godini prepoznate su i uvažene posebne okolnosti koje se odnose na korištenje mjera za očuvanje radnih mjesta, fleksibilne uvjete rada za zaposlenike te potpore njihovim obiteljima u vrijeme pandemije Covid-19. 

Neke od hvalevrijednih mjera koje nagrađena poduzeća provode su: široki izbor fleksibilnih radnih aranžmana kako što su samostalno određivanje radnog vremena, preraspodjela radnog vremena, sabijanje radnog tjedna. Također isplata potpora zaposlenicima koji su zaraženi COVID-19 virusom u iznosu od 3.500 kn, isplata dnevne potpore u bruto iznosu 750 kuna za svaki dan proveden na hospitaliziranom liječenju, plaćeni dopust za ugrožene skupine zaposlenika te besplatni antigenski testovi za zaposlenike.

DOBRA HRVATSKA
Srpanj, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img