spot_img

Iznimno uspješno – 12. izdanje projekta „Za odgovorno odrastanje mladih“ Heinekena Hrvatska i Psihološkog centra Tesa

Projekt „Za odgovorno odrastanje mladih“ nailazi na masovan odaziv i interes mnogih i bilježi sve veći uspjeh, tako da je ove godine njime obuhvaćen rekordan broj srednjih škola u Hrvatskoj. Roditelji učenika i stručni suradnici iz čak njih 82 slušat će stručna predavanja koja će im olakšati komunikaciju s djecom – tinejdžerima te im pomoći u očuvanju njihova mentalnog zdravlja. Toliki odziv očituje veliku spremnost i odgovornost mnogih da pridonesu dobrobiti mladih. 

Društveno odgovoran projekt „Za odgovorno odrastanje mladih”, koji HEINEKEN Hrvatska dvanaestu godinu zaredom provodi u partnerstvu s Psihološkim centrom TESA nastavlja svoju misiju podrške roditeljima u komunikaciji s adolescentima. Ove godine rekordan broj srednjih škola iz cijele Hrvatske, njih čak 82, izrazio je interes za sudjelovanjem, naglašavajući time rastući interes za podršku u odgoju mladih. Cilj ovog projekta je pružiti podršku roditeljima i zaposlenicima škola kako bi pozitivno utjecali na zdrav razvoj mladih i doprinijeli prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola. S obzirom na povećane izazove s kojima se mladi danas suočavaju, od stresa do neizvjesnosti, važnost ovog programa sve više dolazi do izražaja.

***

„Roditeljstvo je neprekidan izazov pa stručna pomoć postaje ključna, osobito kada su u pitanju tinejdžeri. S obzirom na nepredvidivost vremena i okruženja u kojem živimo te brojna iskušenja s kojima se mladi suočavaju, pravovremena podrška roditeljima od iznimne je važnosti. Raduje nas što roditelji prepoznaju vrijednost naših savjeta i pristupa te ih koriste u svakodnevnom odgoju svoje djece. To nas svakako motivira da ostanemo posvećeni cilju te se s entuzijazmom angažiramo i dalje kako bismo donijeli pozitivne promjene“, poručila je Tanja Dejanović Šagadin iz Psihološkog centra TESA. 

12. izdanje projekta „Za odgovorno odrastanje mladih“  Heinekena Hrvatska i Psihološkog centra Tesa
Foto: Projekt „Za odgovorno odrastanje mladih“ Heinekena Hrvatska i Psihološkog centra Tesa

Dugogodišnje partnerstvo s Psihološkim centrom TESA predstavlja važan dio HEINEKENOVE strategije održivosti Stvaramo bolji svijet u okviru koje već više od desetljeća aktivno promičemo odgovornu konzumaciju alkohola i sprječavamo maloljetničku konzumaciju. U suradnji s Psihološkim centrom TESA želimo podržati roditelje u komunikaciji s adolescentima kako bismo im pomogli smanjiti rizike te promicati odgovorno ponašanje. Veseli nas što, osim edukacija u srednjim školama, u suradnji sa stručnjacima iz TESE provodimo i interne radionice za naše zaposlenike-roditelje na kojima imaju priliku dobiti konkretne savjete kako razgovarati s adolescentima, postaviti zdrave granice i postići razumijevanje“, istaknula je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica za korporativne poslove HEINEKENA Hrvatska.

***

Dugogodišnje partnerstvo s Psihološkim centrom TESA predstavlja važan dio HEINEKENOVE strategije usmjerene na prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola. Samo ustrajnim i predanim djelovanjem možemo računati na uspjeh u sretnom odrastanju mladih kroz najosjetljiviju dobu, onu maloljetnu. 

U prošlogodišnjem izdanju projekta „Za odgovorno odrastanje mladih“ psiholozi iz Psihološkog centra TESA održali su online predavanja za čak 947 roditelja učenika prvih razreda u 34 srednje škole diljem Hrvatske. Ova interaktivna predavanja posvetila su se temi komunikacije s adolescentima i ulozi roditelja u očuvanju mentalnog zdravlja mladih. 

Iz Psihološkog centra TESA poručuju da im roditelji i sami kažu da nakon sudjelovanja na radionici znaju jasnije prepoznati rizična ponašanja i bolje razumiju kako razgovarati sa svojom djecom. Sudionici su pokazali visoku razinu zadovoljstva i vjeruju da im takva predavanja zaista mogu biti korisna u odgoju. 

Edukativni program „Za odgovorno odrastanje mladih“ održava se od 2013. godine. Do danas, održano je više od 250 predavanja u kojima je sudjelovalo 6.500 roditelja te program usavršavanja za stručne suradnike u više od 70 škola iz svih dijelova Hrvatske. 

Ljudmila Bratko Gašpić
Odjel korporativnih poslova
HEINEKEN Hrvatska

DOBRA HRVATSKA
Lipanj, 2024.

odgovorno@odgovorno.hr
www.odgovorno.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img