"Dopustimo prirodi da nas poduči miru."

DOP PROLJEĆE: U natječaju „Pokreni nešto svoje“ Philip Morrisa Zagreb i ATC Grupe izabrano 10 inovativnih mikropoduzetnika i poduzetnika koji razvijaju društveno korisne projekte. Višestruka podrška šest mjeseci!

Program „Pokreni nešto svoje“ ACT Grupe i Philip Morrisa Zagreb živi već sedmu godinu, od 2016., od kada je njime podržano 48 hrvatskih poduzetnika s iznosom većim od 655.000 EUR. Program potiče i daje snažnu podršku hrvatskim mikropoduzetnicima, odnosno poduzetnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte. Početkom svibnja odabrano je 10 poduzetnika koji će biti ove godine biti mentorirani, a potom i sufinancirani s ukupno 50.000 Eura u cilju podrške rastu i razvoju  njihova poslovanja. 

Podrška 

Odabrani poduzetnici u ovogodišnjem natječaju su: Arya Intimo, IDDI, Green Energy Pal, Reducos Software, JouJou, Ri Rock, Red Fork, Tiflotehna, Pakra i Slaven Abdović – BeDry.  

Poduzetnici u narednih će šest mjeseci razvijati svoje poslovanje uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz ACT Grupe koja će uključivati analizu poslovanja, „jedan na jedan“ mentoring, webinare, uključivanje u alumni zajednicu, ali i snimanje promotivnih videa te rad na medijskoj vidljivosti poduzetnika. Nakon šestomjesečnog mentorstva bit će odabrano pet poduzetnika koji će biti sufinancirani sa 7.000 EUR te drugih pet sa 3.000 EUR. 

Natječaj „Pokreni nešto svoje“ je usmjeren na jačanje poduzetnika koji imaju pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, bilo da se radi o subjektima u ranoj fazi poslovanja ili već onim etabliranim koji razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti. Natječaj je prepoznat među poduzetnicima te je interes za prijave svake godine velik pa je ove godine zaprimljena 361 prijava, od kojih je 30 prošlo u uži krug. Najvažniji kriterij za odabir 10 dobitnika bila je održivost, ali i potencijal za društveno pozitivno djelovanje. 

Izjave 

Dijana Najjar Raškaj i Ana Brigović
Dijana Najjar Raškaj i Ana Brigović

Jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije upravo je održivost, što je ujedno i prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. U skladu s time, iznimno smo ponosni što kroz ovaj program kontinuirano doprinosimo jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj, a osobito je zadovoljstvo vidjeti da se kroz ovaj program kreiraju nova radna mjesta, razvijaju novi proizvodi, ali i ulaže u novu opremu, infrastrukturu, proizvodne procese i pogone. Veselim se vidjeti kako ovaj program nastavlja doprinositi stvaranju održivije i pravednije budućnosti.“ – izjavila je: Dijana Najjar Raškaj, koordinatorica programa „Pokreni nešto svoje“ iz Philip Morris Zagreb.

Ana Brigović, voditeljica Programa podrške impact poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“ iz ACT Grupe ovom je prilikom izjavila: „Društveni povrat programa je u proteklim godinama u utrostručen u odnosu na dosad uložena financijska sredstva u program. Kvaliteta prijava iz godine u godinu raste i žao nam je što ih nismo mogli odabrati više, jer ima iznimno vrijednih i odličnih poduzetničkih projekata. Imamo 10 fantastičnih poduzetnika s kojima se jako veselimo raditi i uzbuđeni smo što ćemo imati privilegiju pratiti njihov razvoj i biti dio njihovog poduzetničkog puta.

Program „Pokreni nešto svoje“ – dobitnici financijske i mentorske podrške 2023.  

 • ARYA INTIMO d.o.o.
  Arya Intimo trgovina je koja prodaje odjevne predmete poput kupaćih kostima i grudnjaka za onkološke pacijentice koje su prošle zahvat mastektomije, pružajući im post-operativnu podršku.
 • IDDI d.o.o.
  Roll+ digitalna je platforma za najam vozila koja se sastoji od hardvera kojeg se ugrađuje u sama vozila i aplikacije za iznajmljivače.
 • Green Energy Pal
  Proizvod Enpulse kompanije Green Energy Pal je kompletan ICT sustav za mjerenje i nadzor potrošnje električne energije te povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje energetskog troška i ekološkog otiska
 • Reducos Software
  Mladi inovativni tim iz Osijeka razvio je napredno softversko rješenje za kratke opskrbne lance, riječ je o platformi za OPG-ove koja je ujedno tržnica za krajnje kupce, rješenje za logistiku, inventare i narudžbe, optimizator dostavljačke rute i aplikacija za administraciju.
 • JouJou vl. Nikolina Firm
  JouJou proizvodi prirodnu kozmetiku poput ulja za lice i tijelo, balzama i sapuna temeljene na ekološkim i održivim principima proizvodnje.
 • Ri Rock j.d.o.o.
  Kompanija Ri Rock vodi Rock Akademiju u Rijeci, u kojoj osim glazbenih tečajeva nudi i STEAM radionice koje kombiniraju znanost i umjetnost radom na osmišljanju i izradi glazbenih gadgeta, aplikacija i instrumenata pritom koristeći inovativne tehnologije u glazbi, ali i reciklirajući stare glazbene komponente i dijelove.
 • RED FORK j.d.o.o.
  Varaždinski Red Fork nudi cjelokupno rješenje vođenja školskih i vrtićkih kuhinja te optimizaciju jelovnika iz nutricionističke perspektive. Zahvaljujući predanom radu ovog tima danas 5000 djece u Hrvatskoj jede zdravo u svojim školama i ili vrtićima.
 • Tiflotehna d.o.o.
  Tiflotehna proizvodi očna pomagala, rješenja za označavanje prostora i signalizacijska rješenja za slijepce. Zahvaljujući rješenjima signalizacije i označavanja prostora, ove tvrtke, slijepe i slabovidne osobe se mogu lakše kretati i orijentirati u prostoru.
 • Pakra d.o.o.
  Ova splitska kompanija razvija streaming platformu za kulturu i umjetnike s fokusom na umjetnike na početku karijere, dajući im priliku da izgrade odnos s publikom diljem svijeta.
 • Slaven Abdović
  Slaven Abdović nefrolog je čija je aplikacija BeDry specijalizirana za adresiranje problema neželjenog mokrenja te kao takva uz online dnevnik mokrenja i pijenja aplikacija koja omogućava otkrivanje uzroka bijega mokraće uz mogućnost dijeljenja podataka sa svojim liječnikom radi liječničkog savjeta

Dijana Najjar Raškaj,
Philip Morris Zagreb d.o.o.
dijana.najjarraskaj@pmi.com

DOBRA HRVATSKA
Svibanj, 2023. 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img