spot_img

Konferencija IMPACT 2018 spaja poduzetništvo, društveno poduzetništvo i civilno društvo

U organizaciji agencije Brodoto i ACT Grupe 14. i 15. veljače u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se IMPACT 2018, konferencija čiji je cilj spajanje svih aktera koji na svoj način stvaraju pozitivne promjene u društvu – civilnog sektora, privatnih kompanija, investitora, zaklada te društvenih poduzeća.

“Ovim događajem približavamo društveno odgovorne biznise i organizacije širokoj publici. Inzistiramo na dinamičnom TED-talk formatu predavanja, brzom Ignite formatu prezentacija te otvaramo prostor za interakciju s publikom. Posebno smo ponosni na to da ćemo po prvi puta u Hrvatskoj okupiti predstavnike social impact fondova iz Sjedinjenih Američkih Država i Europe, fondova koji su spremni uložiti ozbiljne novce u projekte koji donose izravnu korist društvu,” istaknuo je Marko Gregović, direktor konferencije.

„Some say that businesses are heartless. Some say that nonprofits are mindless. And some say that social enterprises are confused. We beg to differ.“

Impact 2018 će sudionicima ponuditi priliku za usvajanje novih praktičnih znanja zahvaljujući kombinaciji predavanja, panela i radionica koje će održati preko trideset visokokvalificiranih domaćih i međunarodnih predavača, uključujući i predstavnike društveno odgovornih tvrtki IKEA, Vipnet, Patagonia, Erste Grupe kao i platforme za fundraising neprofitnih organizacija Čini pravu stvar.

“Svatko koga imalo zanima društvena odgovornost ili društveno korisni projekti moći će pronaći nešto zanimljivo na konferenciji. Uspjeli smo potvrditi preko trideset govornika i to najjača internacionalna imena povezana s društvenim inovacijama i projektima – od Rodney Schwartza iz britanske investicijske banke ClearlySo koja godišnje ulaže milijune u društveno korisne projekte, preko Rohit Davea iz Twilio Imapct Funda iz Silicijske doline, do Biljane Dakić Đorđević, koja vodi inovativnu Trag Fondaciju u Srbiji,” izjavio je Teo Petričević, programski direktor Impact 2018 konferencije.

Na Impact konferenciji bit će upriličena čak dva natjecanja. Društveni biznisi će se natjecati pred investitorima za najbolji društveno korisni poslovni projekt. Neprofitne organizacije iz Hrvatske i Srbije će prezentirati kampanje provedene u proteklih godinu dana i natjecati se za titulu “najdobre” neprofitne kampanje. U izboru pobjednika oba natjecanja sudjelovat će međunarodni žiri sastavljen od uglednih stručnjaka.

Konferencija Impact 2018 održat će se uz potporu Veleposlanstva SAD-a, German Marshall Funda, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, VIPneta, Heinekena, Europskog fonda za Balkan i drugih sponzora.

Sve dodatne informacije o sudjelovanju i programu pronađite ovdje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img