spot_img

Doprinos ekološke tvrtke TEHNIX svjetskom zalaganju za održivi svijet

Tehnix je bio PRVI u 1991-oj i danas je PRVI. Utemeljen prije 28 godina, već je tada svojim prvim asortimanom bio među pionirima koji su predviđali kako ekologija mora postati briga svih. A godinu kasnije, 1992., održana je u Riu de Janeiru povijesna konferencija o klimatskim promjenama.

Danas je Tehnix u skupini vodećih industrija s ekološkim doprinosom poznatim u svijetu.

Ulogu u svjetskom pokretu za očuvanje Zemlje i blagodat čovječanstva očituje sposobnost tvrtke da sagleda i riješi i najsloženije probleme, ponudom od preko 300 proizvoda svrstanih u 23 asortimanske grupe. Okupljeno znanje stručnjaka, vrsni radnici, nas 500, u suradnji sa akademskom zajednicom, gradovima i internacionalnim kompanijama, uspjeh je sam za sebe, vrjedniji od svake materijalne imovine. Poznata radišnost našeg međimurskog kraja i naš duh entuzijasta i pobjednika, čini da možemo sve: savjetujemo, projektiramo, proizvodimo, održavamo, servisiramo. Iniciramo i predvodimo promjene u svijesti i strategijama razvoja ekonomije i društva. Govori o tome izvoz u preko 40 zemalja svijeta.

 

Naša tvornica TEHNIX proizvodi tvornice!

Uloživši velika vlastita sredstva, razvili smo najsloženiji proizvod: tvornicu pod nazivom MO-BO-TO za potpunu reciklažu komunalnog otpada koja mijenja okolicu naselja i gradova, oslobađa ih poznatih slika deponija. Ta suvremena tipska postrojenja za potpunu industrijsku reciklažu prikupljenog i dopremljenog predsortiranog ili miješanog komunalnog otpada, prilagođena su dnevnim kapacitetom broju stanovnika u gradu, općini ili zajedničkim korisnicima, s izračunom: 1 stanovnik/1 kg/1 dan. Znači, 25 tisuća stanovnika stvara cca 25 tona miješanog komunalnog otpada u danu – i tada treba postrojenje od 2,5 t/h. MO-BO-TO se nudi u 6 verzija, do mogućnosti prerade 80 tona na sat.

 

Tehnix + Mercedes = Ekomunal!

Naš najnoviji strateški proizvod! S kompanijom Mercedes je 2016. potpisan ugovor o suradnji koja je ubrzo obogatila ponudu Tehnixa specijalnim komunalnim vozilima za prikupljanje, sabijanje i istovar komunalnog vozila na dobrobit naselja i gradova. Ono što se do sada uvozilo 100%, sada se proizvodi u Hrvatskoj, po znatno nižoj cijeni i s funkcijama koje znače novi doprinos cirkularnoj ekonomiji. Jedna smo od rijetkih tvrtki koja se brine gdje i kako završava njezin proizvod nakon vijeka trajanja. Odlučili smo korisnicima Ekomunala pružiti novu pouzdanost poslovanja osiguravši servis i održavanje; i ne samo to – preuzimamo stara vozila po modelu „staro za novo“ (stara vozila reciklira partnerska tvrtka u ovom kraju). Devet tipova kamionskog vozila krenulo je u izvoz, šire od regije. Naši su ciljevi visoki, Zato je u 90 dana 2019-e izgrađena nova tvornica s kapacitetom 500 vozila na godinu.  Zaključio bih: Tehnix + Mercedes =  dobrobit za Hrvatsku, za ekologiju.

Poslovna filozofija Tehnixa je zadovoljstvo svih dionika i zato smo opredijeljeni za moralni kapitalizam. Volim kazati: Sudjelujemo u velikoj stvari. Ekologija je znanost koja se bavi zdravljem planete Zemlje!

Đuro Horvat, predsjednik Uprave i utemeljitelj Eko kompanije Tehnix d.o.o.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img