spot_img

ĐURO HORVAT, utemeljitelj i direktor kompanije TEHNIX: Izjava ponosa. Poruka Vladi.

Mi u Donjem Kraljevcu imamo 1700 stanovnika, a preko 2000 zaposlenih, mi znamo kako smo to postigli. Želimo i dalje biti partner u razvoju nacionalne ekonomije.

Kompanija Tehnix među vodećim je tvrtkama u eko-industriji u Europi. Vlastiti razvoj postigli smo inovativnošću i radišnošću, konkurentnošću u svakom smislu. Gotovo 350 vlastitih inovativnih proizvoda omogućuju nam stalni rast zaposlenosti. Danas zapošljavamo gotovo 500 djelatnika, vrsnih stručnjaka i proizvodnih radnika s kojima radimo najkvalitetnije proizvode i kompletne tehnologije za potrebe domaćeg, europskog i svjetskog tržišta. Razvili smo najbolju MO-BO-TO tehnologiju za reciklažu otpada. MO-BO-TO je tehnologija budućnosti kojom se postiže cirkularna ekonomija i održivi razvoj. Primjenom naših tehnologija komunalni otpad postaje gospodarski resurs.

tehnix 2020 2

Ostvarujemo sve planove, i više od toga!

Ove 2020. godine izgradili smo desetu tvornicu. I k tome zaposlili 65 nova djelatnika. Time ćemo ostvariti planirane ciljeve, što znači 400 milijuna eura ukupnog prihoda, od toga 80% izvoza na zapadna tržišta. Razvili smo više novih tehnologija, proizvoda i postrojenja koji nam omogućuju stalnu zaposlenost i dobre plaće. Veseli nas visoki standard zaposlenih, nove tehnologije koje omogućuju da motivirani djelatnici, zajedno sa mnom i rukovodećim timom, prepoznaju kvalitetu i produktivnost koju zahtijeva globalno tržište, a kompaniji Tehnix osigurava konkurentnu prednost.

tehnix 2020 1

Veselimo se svakom uspjehu, svakom uspješnom razvoju.

Ovog ljeta zaposlili smo pet mladih djelatnika koji su bili naši stipendisti. Završili su uspješno stručno obrazovanje. Od danas su stalno zaposleni, rade na specijalnim CNC strojevima koji izrađuju kompletne dijelove za vozila EKOMUNAL, koja smo razvili u suradnji s kompanijom Mercedes. Dosada su se takva specijalna komunalna vozila uvozila, i koštala krajnje korisnike puno više nego naša.

Svi naši kupci su zadovoljni. Radnici Tehnixa su zadovoljni. Naš susretljiv odnos i poslovna suradnja sa lokalnom i najširom zajednicom ispunjavaju radošću.

Ja kao direktor i utemeljitelj Tehnixa nakon skorih tri desetljeća poslovanja, zajedništva i timskog duha sa svojim suradnicima, na sve ostvareno sam jako ponosan. Jednako kako me ponosom ispunjavaju i naši veliki planovi u pogledu razvoja tehnologija, osvajanja i potvrde tržišta, dobrobiti za sve dionike Tehnixa.

S radošću smo prihvatili sva priznanja, nagrade i medalje, kojima smo ja osobno i Tehnix počašćeni u svijetu.

tehnix 2020 3

Gradimo uspješnu budućnost zajedno!

Pozdravljamo Vladu Republike Hrvatske i čekamo promjene.

Najvažnije i prvo, da gospodarstvo uđe u najuži fokus djelovanja svih nas u Hrvatskoj, da svijest kako su rad i proizvodnja – industrijska, turistička, građevinska ili poljoprivredna i svaka druga, temelj dobra za sve nas. Naša domovina, nažalost, još uvijek ne predstavlja najpogodnije okruženje za gospodarsku aktivnost, pogotovu onu izvoznu. Učiniti u svijetu sve što smo mi u Tehnixu i drugi hrvatski izvoznici uspjeli, tim je još veće.

tehnix 2020 4

Pozdravljamo svako iskreno i profesionalno djelovanje državnih institucija, posebice Vlade u ovom smjeru. Našim novim tehnologijama u gospodarenju komunalnim otpadom možemo bitno unaprijediti sadašnji sustav gospodarenja otpadom i doprinijeti smanjenju klimatskih promjena. Siguran sam da nema brzog razvoja bez uključivanja znanosti u razvoj domaće proizvodnje, kako za vlastite potrebe, a nakon toga za globalno tržište. Vlada Republike Hrvatske je odgovorna za razvoj nacionalne industrije zajedno s nama koji smo poduzetno orijentirani i u tome uspješni. No, svoju politiku mora jačati ne samo u dijelu pribavljanja novca iz Europske unije, nego i u preuzimanju i ostvarenju svoje zadaće na planu industrijskog razvoja. Mi u Donjem Kraljevcu imamo 1700 stanovnika, a preko 2000 zaposlenih, mi znamo kako smo to postigli. Želimo i dalje biti partner u razvoju nacionalne ekonomije.

Đuro Horvat
i 500 zaposlenih

DOBRA HRVATSKA
Rujan, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img