spot_img

Europski tjedan održivog razvoja 2018. u fokus stavlja Globalne ciljeve održivog razvoja

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) provodi se četvrtu godinu za redom, u razdoblju od 30. svibnja do 5. lipnja 2018. godine.

Prošlogodišnji ETOR 2017. imao je 4.031 registriran događaj koji su se odvijali u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika.

Ovogodišnji ETOR ponovno će se usredotočiti na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Program za održivi razvoj 2030. i njegovih 17 ciljeva održivog razvoja ističe ključne probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika.

Iako će se ETOR 2018. usredotočiti na svih 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja, posebni naglasak stavit će se na one ciljeve koji će biti obuhvaćeni na Političkom forumu visoke razine Ujedinjenih naroda (UN`s High Level Political Forum, HLPF). Forum se održava od 9. do 18. srpnja 2018. u New Yorku.

Tema HLPF-a 2018. je “Transformacija prema održivim i otpornim društvima”, a usmjerit će se na sljedeće Globalne ciljeve:

  • Cilj 6. Osigurati sanitarne uvjete i pristup pitkoj vodi za sve
  • Cilj 7. Osigurati pristup pristupačnoj, pouzdanoj, održivoj i modernoj energiji za sve
  • Cilj 11. Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, izdržljivim i održivi
  • Cilj 12. Osigurati modele održive potrošnje i proizvodnje
  • Cilj 15. Održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti i preokrenuti smjer u degradaciji zemljišta i spriječiti daljnji gubitak biološke raznolikosti
  • Cilj 17. Učvrstiti globalno partnerstvo za održivi razvoj.

Inicijative mogu prijaviti različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj tj. projekt promiče održivi razvoj, do 30. svibnja 2018.

Više o načinu prijave možete saznati na poveznici.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img