spot_img

Globalni cilj 6 u Hrvatskoj: Bolja pitka voda zahvaljujući nastojanjima Komisije

Iz Kohezijskog fonda ulaže se 63,6 milijuna eura kako bi se poboljšali vodoopskrbni sustavi u 14 gradova, odnosno općina u istočnim predgrađima Zagreba. Projekt uključuje gradnju novog vodocrpilišta, novih cijevi u Kosnici i gradnju ili rekonstrukciju gotovo 400 km vodovodne distribucijske mreže, odnose dodatne doprinose realizaciji Globalnog cilja održivog razvoja 6.

Zahvaljujući ovom ulaganju EU-a, izgradit će se vodovodna infrastruktura s oko 9000 novih priključaka za kućanstva za približno 30 000 stanovnika u okolici Zagreba. Uz to, rekonstrukcijom postojećih dijelova mreže osigurat će se bolja kvaliteta vode za više od 7000 korisnika.

Povjerenica za regionalnu politiku Corina Crețu izjavila je: „Sigurna i kvalitetna pitka voda ključna je za ljudsko zdravlje i kvalitetu života. Ovaj je projekt, u širem kontekstu tridesetogodišnjih politika i mjera EU-a za osiguravanje sigurne pitke vode, savršen primjer Europe koja štiti svoje građane. Nekoliko dana prije petogodišnjice članstva Hrvatske u EU-u, to pokazuje kako EU brine za dobrobit hrvatskih građana i konkretno im pomaže.”

Projekt bi trebao biti dovršen u prosincu 2022.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img