spot_img

HRVATSKA ČESTITA! Boranka i Savez izviđača Hrvatske dobili nagradu „Građanin Europe“! Boranka – najveća volonterska akcija pošumljavanja požarišta u čitavoj Europi!

Nagrada Europski građanin priznanje je koje Europski parlament dodjeljuje za promicanje europskih vrijednosti i zajedništva. Veliko je to priznanje za Savez izviđača Hrvatske, baštinika stoljetne tradicije izviđačkog pokreta u Hrvatskoj.

-Naša kampanja Boranka pokazala je kako ljubav prema prirodi i domovini može ujediniti čitavu Hrvatsku ali i biti odličan primjer ostalim europskim državama kako se odgovorno odnositi prema okolišu i zajednici. Boranka je do sada je uključila više od 7000 volontera koji su na opožarenim područjima Dalmacije posadili više od 85.000 novih stabala. Zbog toga je Boranka postala nešto čudesno.

Boranka –  najnagrađivanija neprofitna kampanja ikad!

Boranka – najveća volonterska akcija pošumljavanja požarišta u čitavoj Europi!

„Mi u Savezu izviđača Hrvatske nastavljamo s naporima očuvanja prirode i u narednom razdoblju, a ovakve nagrade samo su nam dodatna motivacija da uključimo još više građana i vratimo zelenilo na crna požarišta“, rekao je prigodno Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje Boranka koja se provodi od 2018. godine.

Nagradu Europski građanin dodjeljuje Europski parlament od 2008. godine i to projektima, pojedincima i organizacijama za inicijative koje jačaju europski duh solidarnosti, kreativnost i motiviranost te potiču aktivnosti kojima se konkretno izražavaju vrijednosti sadržane u Povelji Europske unije o temeljnim pravima.

Građani i udruge projekte za ovu nagradu mogu prijaviti samostalno,  jednog kandidata godišnje mogu nominirati i zastupnici u Europskom parlamentu, a svaka članica dobiva svog dobitnika nagrade. U svakoj državi članici, nacionalni žiri odabire finaliste, a o konačnim pobjednicima odlučuje Odbor za nagradu koji vodi predsjednik Europskog parlamenta.

Prije koordinatora kampanje Boranka ovu su nagradu u Hrvatskoj osvojili, na čemu svima

ČESTITAMO!

  • Martina Čuljak s projektom Help Balkans,
  • Hrvatska gorska služba spašavanja,
  • humanitarna udruga fra Mladen Hrkać koja pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje, 
  • udruga Transplant koja promiče darivanja i presađivanja organa te
  • Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi.

Izvor: TRIS … OVDJE

DOBRA HRVATSKA
Ožujak, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img