spot_img

MMO Montmontaža-Oprema d.o.o prva dobila značajno priznanje „Poslodavac prijatelj oboljelog“, koje dodjeljuje Udruga MijelomCRO za svesrdnu podršku tvrtke oboljelom zaposleniku da nastavi uspješno raditi…

U povodu 10-godišnjice rada (2011.-2021.) MijelomCRO – Udruga za podršku oboljelima od multiplog mijeloma ustanovila je novo značajno priznanje – „Poslodavac prijatelj oboljelih“, i dodijelila ga tvrtki MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o., u znak zahvale za veliku podršku koju pruža svom zaposleniku Damiru Vukoviću, oboljelom od multiplog mijeloma, ali i svim drugim zaposlenicima u njihovom liječenju i osiguranju primjerenih uvjeta rada.

MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o je sigurno jedan od hrvatskih prvaka u pogledu brige za zaposlene, posebno na planu zaštite na radu, uvjeta rada, organiziranosti svih aspekta proizvodnog procesa te održavanja ravnoteže između poslovnih potreba poslodavca i privatnih potreba radnika. Međusobno povjerenje i poštovanje poslodavca i zaposlenika, koje je izgrađeno tijekom zadnjih 10-ak godina posebno, svakodnevno donosi dobrobiti koje uživaju obje strane. Zahvaljujući stabilnoj, utreniranoj, osposobljenoj i odgovornoj radnoj snazi, tvrtka održava visok renome na tržištu i polučuje dobre poslovne učinke, dok su na drugoj strani radnici zadovoljni poslodavcem, primanjima i radnim okruženjem koje ih čeka svakog dana.. 

 „Zdrav odnos prema zaposlenicima jedan je od najvažnijih poslovnih principa kojeg se pridržavamo još od samog nastanka tvrtke, a razvijanje dobrih međuljudskih odnosa unutar tvrtke ključno je za zdravu radnu atmosferu. Svakodnevica ponekad zna biti vrlo teška, ali zato su naša vrata uvijek otvorena za razgovor i pomoć svakom našem zaposleniku. Maksimalno se angažiramo u njihovim najtežim životnim trenutcima i izrazito nam je važno da znaju kako s naše strane uvijek mogu dobiti svu moguću vrstu pomoći. Dodijeljeno priznanje nam dokazuje da smo na dobrom putu te nas dodatno potiče da nastavimo biti potpora svim našim zaposlenicima i njihovim obiteljima. 

Zahvaljujem se od srca u ime cijele uprave i svih zaposlenih društva MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o.. Želimo udruzi MijelomCRO puno uspjeha, a svim članovima još više zdravlja, sreće i sve lijepo što život daje“,  poručio je Kruno Krajinović, član Uprave društva MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o.

Multipli mijelom je rijedak, kompleksan i težak raka krvi, od kojeg u Hrvatskoj oboli jedna osoba gotovo svakoga dana. Koliko je bitna podrška obitelji, prijatelja, liječnika, ali i poslodavaca, u borbi protiv ove ozbiljne bolesti, dobro znaju svi uključeni, a ponajviše oboljeli. Tako je i kod Damira Vukovića, kojemu je 2016. godine, nakon operativnog zahvata čudne natečenosti očnih kapaka i niza dodatnih pretraga, dijagnosticiran multipli mijelom.

„Moj poslodavac je i više nego korektan, od prvog trena kad sam obolio od multiplog mijeloma. Tijekom 2016.-2017. godine, dok sam bio na dugotrajnom bolovanju, dali su mi punu materijalnu i moralnu podršku…. Sad u vrijeme korone mogu raditi od kuće, a ako imam važan službeni put, sastanak ili slično, mogu zatražiti da ga obavi netko drugi. Od kada sam se vratio na posao nakon transplantacije i oporavka (od 2017.), na sreću, nisam nikada bio na bolovanju, niti izostao s posla.“

Kako je ustanovljena nagrada i kako je izabran prvi dobitnik – Montmontaža-Oprema

Sve to – kako je utemeljena nagrada, tko je predložio Montontažu, kada se sve događalo, kako je uručena nagrada …. zanimljiv je i upečatljiv put, 

Početkom ove godine Udruga MijelomCRO uputila je svim poslodavcima apel pod naslovom „APEL POSLODAVCIMA – PODRŽITE NAŠ RAD“, putem dviju poznatih adresa: Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge Glas poduzetnika, s pozivom da radnicima oboljelim od ozbiljnijih bolesti daju posebnu brigu, da im izađu u susret primjerenošću uvjeta rada i primjenom modela elastičnog radnog vremena i mjesta rada (klizno radno vrijeme, skraćeno radno vrijeme, rad kod kuće), kao i na sve druge načine moguće načine, što bi radniku pomoglo da uspješno radi. 

Svrha svega i konačni cilj jest da se oboljeli podrže da nastave raditi, nađu svoj novi smisao, da budu društveno i sebi korisni, što također blagotvorno djeluje i stanje bolesti. 

U slučaju osoba oboljelih od multiplog mijeloma, posljedice koje ta bolest ostavlja na koštani sustav, bubrege, povećanu sklonost ka infekcijama, objektivno jesu ograničenja koja priječe normalan rad, ali nisu razlog za trajno odstranjivanje radnika s tržišta rada, dugotrajnim bolovanjima ili preranim umirovljenjem. Tekst APELA možete vidjeti u našoj narednoj objavi. 

Na APEL POSLODAVCIMA, reagirao je i Damir Vuković, član Udruge MijelomCRO, kratkim pismom vodstvu Udruge, ovako:

„Mislim da je vaše pismo HUP-u odlična ideja (kao i Vaš rad i rad udruge), jer velika većina ljudi (i poslodavaca) nikada nije ni čula za multilpi mijelom … Podupirem vašu ideju pisma prema HUP-u i GLASU PODUZETNIKA. 
Moj poslodavac Montmontaža-oprema bio je i jest i više nego korektan prema meni od kada sam obolio od MM… Ako bi udruga MijelomCRO davala priznanja (diplomu) za “MM friendly poslodavca”, moja tvrtka bi svakako trebalo dobiti… Možda bi ta ideja, da Udruga ustanovi takva i slična priznanja (MM friendly …..za razne stvari) bila jako dobra. Vaš Damir, s pozdravom.“

Krajem veljače 2022. Udruga je ustanovila nagradu „Poslodavac prijatelj oboljelih“, a nakon što je Damir nominirao svoju tvrtku kao iznimno korektnu sredinu za radnike, posebne za one oboljele, donesena je odluka da se prvo priznanje uruči MNOTMONTAŽI-OPREMA d.o.o.

Priznanje je uručeno dne 31. ožujka, 2022., zadnjeg dana Mjeseca svjesnosti o multiplom mijelomu.

Udruga MijelomCRO  nastavlja sa dodjelom ove nagrade istaknutim poslodavcima – predvodnicima brige za ravnotežu rada i privatnog života radnika, posebno za empatiju i podršku koju pružaju oboljelim radnicima.

Referenca: UDRUGA MIJELOMCRO

Goran Tudor

DOBRA HRVATSKA
Svibanj, 2022.

odgovorno@odgovorno.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga: podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img