spot_img

CEMEX-u još jedna Velika nagrada sigurnosti, četvrtu godinu za redom

CEMEX Hrvatska osvojio je Veliku nagradu sigurnosti koju dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti na svojoj godišnjoj konferenciji Hrvatski dani sigurnosti. Značajno je što je ova nagrada došla kao četvrta za redom – 2019., 2020., 2021., 2022…

Ove je godine nagradu zaslužio CEMEX-ov projekt podizanja svijesti o sigurnosti na radu i sigurnosti na cestama “Sigurno i zdravo do cilja” u kategoriji najboljeg projekta poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice. Nagradu su u ime CEMEX-a preuzeli predsjednik Uprave CEMEX-a Hrvatska, Alen Voloder te voditelj zaštite na radu, Fabjan Ruščić.

Naime, s ciljem promicanja zdravlja i sigurnosti u prometu dvojica zaposlenika CEMEX-a Hrvatska biciklima su kroz tri dana u lipnju 2022. prešli više od 450 kilometara i obišli sve CEMEX-ove betonare u Zagrebu, Zadru i Kaštelima. Bila je to izvrsna prilika za podizanje svijesti o tome koliko je važno sigurno kretanje prometu i svijest o svim drugim sudionicima prometa, kao i usvajati ponašanja koja omogućavaju siguran rad u pogonima poput Visible Felt Leadership.

„Sigurnost je naš prvi poslovni prioritet te kontinuirano ulažemo velik trud u stvaranje uvjeta i izgradnju ponašanja koji omogućavaju da se svi oni koji rade u našim pogonima, na kraju dana, vrate svojim obiteljima neozlijeđeni. No jednako tako nam je važno raditi i na podizanju svijesti ne samo naših zaposlenika, već i kooperanata, partnera i zajednica u kojim poslujemo o važnosti stvaranja sigurnog okruženja. Upravo je ovaj projekt nastao kao inicijativa naših zaposlenika, na što smo posebno ponosi jer najbolje pokazuje koliko je kultura sigurnosti važna za sve nas u CEMEX-u“, rekao je ovom prilikom Alen Voloder.

CEMEX je Veliku nagrada sigurnosti osvojio i 2019. godine, i to za najbolje projekte društvene odgovornosti usmjerene na sigurnost za inicijative brige o školarcima u prometu te akciju “Ne riskiraj – pogledaj prije nego iskoračiš“, kao i za 2020. za inovativna objedinjena tehnološka rješenja u funkciji sigurnog i učinkovitog cestovnog prijevoza. Prošle je pak godine participirao u grupnoj nagradi koju je osvojila PU splitsko-dalmatinska s partnerima za projekt “Smanji brzinu i guštaj u litu”.

DOBRA HRVATSKA
Rujan, 2022.
www.odgovorno.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img