spot_img

NEŠTO JAKO DOBRO! INA – Jubilarni peti godišnji projekt Zeleni pojas postao primjerom dobre prakse UN-a 2018.!

Tijekom 2018.godine objavljen je peti Zeleni pojas natječaj za sufinanciranje u ukupnom iznosu od 350.000,00 kuna. Na natječaj je pristiglo 169 projekata od kojih je 18 odabrano za sufinanciranje. Projekti će se sprovesti do 30.6.2019. godine, a u njihovu realizaciju uključit će se i INA Klub volontera.

Izuzetno smo ponosni što je Inin projekt Zeleni pojas, kao primjer dobre prakse, uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju UN za 2018. godinu. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja. Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija.
Izvještaj je predstavljen u srpnju 2018. u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini.  Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj, a vrijedno priznanje stiže u petoj godini njegovog provođenja.

Više: WWW.INA.HR

 

 

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img