spot_img

NEŠTO JAKO DOBRO! INA – Jubilarni peti godišnji projekt Zeleni pojas postao primjerom dobre prakse UN-a 2018.!

Tijekom 2018.godine objavljen je peti Zeleni pojas natječaj za sufinanciranje u ukupnom iznosu od 350.000,00 kuna. Na natječaj je pristiglo 169 projekata od kojih je 18 odabrano za sufinanciranje. Projekti će se sprovesti do 30.6.2019. godine, a u njihovu realizaciju uključit će se i INA Klub volontera.

Izuzetno smo ponosni što je Inin projekt Zeleni pojas, kao primjer dobre prakse, uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju UN za 2018. godinu. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja. Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija.
Izvještaj je predstavljen u srpnju 2018. u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini.  Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj, a vrijedno priznanje stiže u petoj godini njegovog provođenja.

Više: WWW.INA.HR

 

 

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.