spot_img

“Mali svjetionik” – značajne nagrade za najbolje radnike u Hrvatskoj u 2022.

Ove godine prijavljenih je bilo 800, nominiranih u uži izbor 10, a nagrade su osvojila 3 radnika s najvećom podrškom on-glasača.

Mali svjetionik je projekt koji već petu godinu nagrađuje najbolje radnike Hrvatske te uz pomoć brojnih donatora, podrške pojedinih organizacija i volontera, promiče više optimizma i više svijesti o vrijednim zaposlenicima.

nagrada Mali svjetionik
Nagrada “Mali svjetionik” / Foto: SašaĆetković

„Kao što je svrha svjetionika pokazati put i pružiti optimizam, tako je svrha ove nagrade pokazati Hrvatskoj one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu, ne samo u budućnost već i u sadašnjost“, ističu osnivači Kristijan Cinotti i Ivan Topčić. 

Nagrada je pokrenuta 2018. godine u spomen pokojnom Dr. Draženu Glavašu. Osnivači projekta vjeruju da se svijet može mijenjati i da naše društvo treba tu promjenu. No, promjene su lakše kada se možemo na nekoga ugledati. Dražen Glavaš je bio među takvima jer je tijekom svoga života promicao i čvrsto se držao vrijednosti koje promiče i projekt Mali svjetionik, kako u svom poslovnom, tako i u privatnom životu. Zbog toga nagrada koju će već peti put dobiti pobjednik projekta Mali svjetionik nosi ime ‘Dr. Dražen Glavaš’. 

Do kraja rujna pristiglo je skoro 800 prijava iz svih krajeva Hrvatske, a priče 10 „onih posebnih“ dirnule su i osvojile srca 22 člana komisije. Kao i prethodnih godina, javnost je imala priliku dati svoj glas za svog favorita čime je pristiglo više od 12 tisuća glasova.

***

NAGRADE SU OSVOJILI GLASOVIMA 12.000 OSOBA:

Mali Svjetionik - top 10 kandidata
Mali Svjetionik – top 10 kandidata / Foto: Saša Ćetković

Titula najbolje radnice i 100.000 kuna otišla je u Đakovo, profesorici Nataši Šantić iz Ekonomske škole Braća Radić.

Natasa Santic scaled
Mali Svjetionik – Nataša Šantić / Foto: Saša Ćetković

„Velika mi je čast biti dio projekta koji stavlja naglasak na dostojanstvo ljudskoga rada, poštenje i velike stvari koje čovjek svakodnevo radi. Radim u srednjoj školi s mladim ljudima i često im naglašavam kako nije važno samo znanje, već i vještine i ljudski pristup radu kako bi danas sutra bili pošteni i vrijedni radnici. Ovom nagradom sam dobila novu i još jaču motivaciju da nastavim predano raditi.“ – kazala je pobjednica Malog svjetionika, Nataša Šantić nakon dodjele nagrade.

Drugo mjesto i 10.000 kuna osvojio je Marin Ivančević, medicinski tehničar u kolima hitne pomoći iz Splita, dok je teta Ana Madžar iz Osnovne škole Ljubljanica u Zagrebu osvojila treće mjesto i 5.000 kuna. Svaku čestitku zaslužuju i ostali finalisti koji su činili Top 10 ove godine i koji svakodnevno čine naše društvo boljim mjestom. 

Mali Svjetionik - Top 3
Mali Svjetionik – Top 3: Marin Ivančević, Nataša Šantić i Ana Madžar / Foto: Saša Ćetković

Pogledajte svih 10 kandidata.

S obzirom na neprofitni karakter, zahvaljujući organizatorima – društvu Mazars, udruzi Partner, udruzi Rhema i Tim Kabel, partnerima Bit Promet, Profil Klett, Bauwerk Grupi i TECE te prijateljima projekta U4HR, HUP, CROMA, DM i Jamnici te medijskoj podršci projekt je ponovno ispunio svoju misiju i dodijelio nagradu kandidatima koji su osvojili srca javnosti. Više o Malom svjetioniku na web stranici.

Organizatori projekta:
Mazars Udruga Partner Tim Kabel Zaklada Rhema

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
Nema spama, samo dobro, odgovorno i održivo!Prijavite se i Vi na naš Newsletter.