spot_img

Nagrade Suncokret ruralnog turizma za očuvanje izvornosti i inventivno stvaranje novih proizvoda

Da i mali pomaci mogu napraviti čuda u promociji tradicijskih sadržaja i očuvanju izvornosti, ali i stvaranju novih proizvoda na zanimljiv i originalan način, dokazuju i ovogodišnji dobitnici nagrada Suncokret ruralnog turizma. Dva Zlatna suncokreta i pedesetak nagrađenih u ukupno sedam kategorija, prepuna Smaragdna dvorana hotela Esplanade Zagreb, laureati iz svih dijelova zemlje – nacionalna nagrada Suncokret ruralnog turizma još je jednom predstavila ljepotu i bogatstvo hrvatskog sela.
Šampioni Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske su obitelj Polić, vlasnici Etno-agro parka Stella Croatica iz Klisa i obitelj Toljanić, vlasnici Vinotela Gospoja iz Vrbnika na Krku. Njima je pripala nagrada Zlatni suncokret, novitet najveće akcije u ruralnom turizmu.

Uz te dvije šampionske nagrade dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje i posebna priznanja u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla. Ove je godine dodijeljeno i posebno priznanje za medijsko praćenje ruralnog turizma, koje je dobila Marija Petrinović, novinarka HRT Radio Osijeka.

– Ruralni turizam karakterizira emocija, doživljaj i lijepa ljudska priča. Ljudi u ruralnim prostorima nasmijani su, ali trudom, radom i kvalitetnim projektima žele dokazati da mogu i da nešto znače u našoj lijepoj domovini. Susreću se s puno problema i zato pozivam državne dužnosnike da zajedno napravimo nešto za naša ruralna područja – istaknula je mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Kluba članova „Selo“, koja već šest godina organizira ovu, najveću manifestaciju u ruralnom turizmu.

Dobra Hrvatska,

Prosinac 2018.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img