spot_img

„Naša ZelEn priča“ ide ponosno dalje! Zaposlenici vratili sjaj stoljetnom parku na Krku u novoj volonterskoj akciji HEP opskrbe.

Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio je organizacijske kulture HEP Opskrbe te pozitivan način uključivanja u zajednicu. Sedma godina rada za opće dobro, priča je koja ispunjava ponosom i zadovoljstvom. „Naša ZelEn priča“, kako je nazvasmo.

Naša ZelEn priča u park šumi Dražica

Nova volonterska akcija HEP Opskrbe „Naša ZelEn priča“ ove je godine održana na otoku Krku, u park- šumi Dražica. Sto godina stara park šuma, desetljećima se nije koristila ni uređivala, a prije nekoliko godina napravljen je idejni projekt obnove šume. Potaknuti time, zaposlenici HEP Opskrbe odlučili su kroz jednodnevnu volontersku akciju pomoći krčkoj zajednici.

Akcija je inicirana od strane zaposlenika HEP Opskrbe, a organizirana je u suradnji s komunalnim društvom Vecla i Gradom Krkom. Tijekom višesatne akcije postavili smo natpisne pločice i označili biljke u park šumi Dražica te obojali stepenice koje povezuju horizontalne staze prema parku. Angažman zaposlenika je bio izuzetan i na kraju je rezultirao s 300 obojanih stepenica te uređenim i očišćenim stazama parka. Park šuma Dražica ponovno je zasjala i s pravom je možemo zvati zelenim srcem Krka.

HEP OPSKRBA 2020 2 zelen krk DVIJE CURE

Volontiranje od društvenog značaja

Svoju brigu za društvo i zajednicu u cjelini HEP Opskrba pokazuje svojim volonterskim angažmanom. Činimo dobrobit za prirodu, ali i za zajednicu kojoj je potrebna potpora i pomoć. Prošle godine odradili smo akciju čišćenja teško dostupne obale Murtera, obojali dječji dom u Caritasovoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, prikupili pomoć za socijalno osjetljive skupine društva te otrčali UNICEF-ovu humanitarnu utrku Mliječna staza.

Naša volonterska priča traje već dugi niz godina. Nakon što smo, u sklopu tradicionalne akcije „100 zelenih stabala“, u proteklih pet godina zasadili i više od planiranih 100 sadnica uz naše hidroelektrane, prošle godine smo pokrenuli novi projekt „Naša ZelEn priča“, kojoj je i dalje cilj očuvanje okoliša, što je u skladu s osnovnom misijom proizvoda ZelEn.

Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio je organizacijske kulture HEP Opskrbe te pozitivan način uključivanja u zajednicu.

 

Fond ZelEn pomaže najosjetljivijim skupinama društva

Svim svojim kupcima kategorije poduzetništvo, koji su se odlučili za društveno odgovorno poslovanje, HEP Opskrba nudi opskrbu električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora energije, putem jedinstvenog proizvoda ZelEn. Sva sredstva prikupljena od prodaje proizvoda ZelEn uplaćuju se u fond iz kojega realiziramo projekte iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija društva, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije. Do sada je u taj fond prikupljeno već  3,4 milijuna kuna i izvedeno devet projekata, ukupne vrijednosti 2,4 milijuna kuna, zahvaljujući kojima je potrošnja energije smanjena za oko 240.000 kilovatsati, što je ušteda emisije ugljičnog dioksida od 68 tona godišnje.

Svojim primjerom šaljemo poruku i drugim tvrtkama da se uključe u slične projekte kojima povećavamo svijest o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i radimo. U cijelom ovom poslu neizmjerno se i sami veselimo.

Tina Barbarić
HEP Opskrba

DOBRA HRVATSKA
Srpanj, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img