spot_img

Uspješna godina: Zaposlenici HEP Opskrbe i zajednica

Svake godine sve više zaposlenika HEP Opskrbe sudjeluje u društveno odgovornim aktivnostima koje pridonose boljitku zajednice. Svjesni smo da svatko može svojim doprinosom, ma koliko god bio mali, učiniti svijet ljepšim i boljim mjestom. Kroz sve to i nama će biti bolje.

Ekipa prelazi kilometre i pomaže djeci i mladima

Zaposlenici HEP Opskrbe sudjeluju u humanitarnoj UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza
Zaposlenici HEP Opskrbe sudjeluju u humanitarnoj UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza / Foto: HEP Opskrba

Već tradicionalno, zaposlenici HEP Opskrbe sudjeluju u humanitarnoj UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza. Ove, godine prikupljeno je više od 44.000 zelenih vrpci, kao poruka podrške za 44.000 djece i mladih koji se bore s problemima mentalnog zdravlja. Trčanjem, hodanjem i vožnjom bicikla naša ekipa prikupila je 1.572 kilometra i odradila „avanturu za pamćenje“, čime smo još jednom potvrdili da timski duh kod nas nije tek slovo na papiru. 

Sveukupno, UNICEF je kroz kotizacije, donacije građana i podršku tvrtki ovom akcijom prikupio oko 1,1 milijun kuna. 

Doprinosimo zaštiti okoliša i brizi za ljude, okrenuti budućnosti.

HEP Opskrba - Zajedno HEPI u Nuštru
HEP Opskrba – “Zajedno HEPI” u Nuštru / Foto: HEP Opskrba

U ovogodišnjoj akciji „Zajedno Hepi“ zaposlenici HEP Opskrbe uljepšali su svakodnevicu štićenicima Doma za odrasle osobe u Nuštru, javnoj ustanovi čija je osnovna djelatnost – socijalna skrb dugotrajnog smještaja odraslim osobama s mentalnim oštećenjima – za naše društvo veoma značajna. Volonterskom akcijom uređivali smo vanjski prostor na kojem štićenici ustanove provode najviše vremena. 

Tijekom višesatnog rada uspjeli smo postaviti sjenicu, montirati stol i klupe, izraditi puteljak i zasaditi začinsko bilje, kako bi se štićenici bolje osjećali u svojem domskom krugu. Mi iz HEP Opskrbe uvijek rado iskazujemo svoju brigu za druge na konkretan način; veseli nas pomagati socijalno najosjetljivijim skupinama društva – odnosno onima koji najviše trebaju našu pomoć. 

Naša ZelEn priča

Projekt „Naša ZelEn priča“ ove godine odvijao se u u srcu Gorskog kotara, na lokaciji jedne od najljepših HEP-ovih hidroelektrana – Zelenom viru, a koja upravo ove godine slavi 100 godina od puštanja u pogon. Taj vitalni stogodišnjak omogućuje jedinstven doživljaj svojim brojnim posjetiteljima, atrakciju u vidu spoja prirodnih ljepota, industrijske baštine i proizvodnje električne energije. Područje u kojem se nalazi HE Zeleni vir zaštićeno je i proglašeno posebnim geomorfološkim rezervatom. Uz odobrenje Ministarstva kulture i medija, lokalni izvođači su, zajedno s nama, očistili i uredili okoliš te postavili klupe i stolove uzduž šetnice hidroelektrane. 

I ova akcija na neki način zorno ilustrira misiju našeg proizvoda ZelEn – društveno odgovorno poslovanje cijelog društva. Iznimno je vrijedno, i za nas zaposlenike, sudjelovati u projektima očuvanja objekata za proizvodnju energije iz isključivo obnovljivih izvora.

Kao zaposlenici HEP Opskrbe veselimo se svakom društveno vrijednom projektu, bilo da je riječ o sadnji stabala, čišćenju obale, bojanju dječjih domova ili prikupljanju pomoći za socijalno osjetljive društvene skupine. HEP Opskrba pridonosi i promjeni svijest ljudi, kako nas zaposlenika, tako i građana, o važnosti odgovornog ponašanja čovjeka prema prirodi, okolišu i društvu, u konačnici i sebi. 

Podržavajući zajedništvo, poštujući Zemlju, podržavajući društvene ciljeve, osjećamo se dobro i znamo da iz dana u dan rastemo.

Tina Barbarić,
Sektor za operativni marketing, HEP Opskrba

DOBRA HRVATSKA
prosinac, 2022.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img